VIJESTI
23.05.2019 u 08:35

Pelješki most napreduje, a pristupne ceste zaustavile se na sudu

I dok radovi na Pelješkom mostu vidljivo napreduju, a kineski izvođači najavljuju da bi sve moglo biti završeno i prije zadanog roka, pristupne ceste i dalje su predmet sudskih procesa. Naime Grčki Avax, tvrtka koja je na javnoj nabavi dobila posao, nakon tužbe i poništenja postupka nabave od strane Državne komisije za kontrolu postupaka javne, podigla je tužbu protiv odluke Komisije na Visokom upravnom sudu (VUS) RH, javlja Večernji list.

 


komentara  0

Na VUS-u su, za Večernji, potvrdili da su 16. svibnja zaprimili tužbu Avaxa, koji se donedavno zvao J&P Avax. Pojasnili su i to da se u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi odluka u upravnom sporu mora donijeti 30 dana od dana podnošenja uredne tužbe, osim u slučaju postojanja izvanredno opravdanih okolnosti.

To znači da bi odluka trebala biti donesena najkasnije do 16. lipnja. S ovom Avaxovom tužbom nadmetanje za gradnju pristupnih cesta Pelješkom mostu dobilo je novi zaplet. Ponude na tom nadmetanju otvorene su još lani u lipnju, no Hrvatske ceste su odluku o odabiru donijele tek krajem veljače ove godine. Na odluku da Avax dobije taj posao, čija je procijenjena vrijednost 482 milijuna kuna, žalili su se austrijski Strabag i grčki Aktor. No grčka žalba je odbijena. Više pročitajte ovdje.

Sapunica se nastavlja, a ono što će se zasiguno dogoditi jest da će i prostupna cesta kasniti pa ćemo preko Pelješkog mosta dolaziti na sadašnju pelješku cestu. Zakon o javnoj nabavi već se u više primjera pokazao kao zapreka u odabiru izvođača radova i sredstvo pogodovanja, ali i odgađanja mnogih radova. A osobito je problematičan kad je riječ o investicijama financiranim iz EU fondova. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube