KULTURA
23.05.2019 u 15:08

Čarobna večer u vrtu One suite Hotela u Srebrenom: kad knjige spoje ljude

Ljubav prema knjizi okupila je brojnu publiku i sudionike književne večeri u vrtu One suite hotela u Srebrenom, gdje je Alis Marić, osnivačica bloga "Čitaj knjigu" kojega prati preko pola milijuna, predstavila domaće autore i njihove knjige, ali i naslove koji bi morale pronaći put do čitatelja. Svojim djelovanjem već nekoliko godina pokazujem kako se u Hrvatskoj vole knjige i čitanje, a to dokazujete i svi vi koji ste prisutni na ovom događaju - kazala je uvodno Alis Marić, zahvalivši Vedranu Mezeiu, organizatoru njenog boravka na hrvatskom jugu, ujedno autoru uspješne knjige "Tu sam". O svojim su radovima priliku dobili govoriti i psihologinja Daniella Kordić, pjesnik - stomatolog Stanko Krnjić te Lidija Crnčević i Nora Mojaš, autorica teksta i ilustratorica slikovnice "Vlaho Bukovac - djetinjstvo". Bila je to čarobna večer dobrih vibracija koje oslobađa ljubav prema knjizi.


komentara  0

Iz dosadašnje uspješne suradnje koja se pretočila u prijateljstvo Alis Marić i Župljanina Vedrana Mezeia, rodila se ideja o njenom dolasku u Dubrovnik, Konavle i Župu dubrovačku, gdje su se tijekom triju večeri družili, uživali i razgovarali o knjigama brojni akteri. 

Knjiga je sjajan bijeg u samoću koja iscjeljuje ali je također i odličan medij za stvaranje novih poznanstva i prijateljstava, druženje i kvalitetan način za provesti vrijeme s ljudima sličnim afiniteta. Sve se to osjetilo sinoć u vrtu hotela One suite u Srebrenom gdje se publika mogla upoznati s knjigama raznolikih sadržaja i različitih autora. 

Slikovnicu o djetinjstvu Vlaha Bukovca koja je izašla u izdanju Muzeja i galerija Konavala predstavile su autorica teksta Lidija Crnčević i ilustratorica Nora Mojaš, te su najavile drugi dio slikovnice koja prati, široj javnosti poprilično nepoznat  dramatičan život velikog cavtatskog slikara. 

Iskrenu knjigu o iskustvu osoba koje se susreću ili žive s bliskim narcisoidnim ljudima u svojoj blizini, te načinima više svijesti i duhovnosti na koje mogu zacijeliti ožiljke koje žrtve nose zbog toga u sebi, predstavila je  psihologinja Daniella Kordić čiju je knjigu "Narcis i ruža" Alis Marić opisala knjigom koja se "ne ispušta iz ruku dok se ne pročita".

Župski stomatolog, vokacijom pjesnik, Stanko Krnjić predstavio je svoju novu zbirku poezije "Sto i jedna mala pjesma" rekavši kako kroz svoje stihove progovora o odnosu između muškarca i žene, čovjeka i Boga, te kako mu je zubarstvo poziv, a poezija ljubav.  

S knjigom "Tu sam" Vedran Mezei je sudjelovao i u projektu Alis Marić "Okreni novu stranicu" koji se provodi u zatvorima, što je blogerica i spomenula predstavivši knjigu kao duhovno putovanje kroz gradove koji postaju metaforama za različita životna iskustva i poruke.  

Na kraju ugodne večeri koju je i glazbeno upotpunio Vedran Mezei, popularna blogerica je nazočnima preporučila za čitanje i dva nova naslova - knjigu "Nadživjeti život" dr. Kenana Crnkića i "Priče o neustrašivim ženama" Tatjane Barat.

Bila je to večer koju bi trebalo ponoviti!

 


dubrovniknet team/foto:M.T.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube