VIJESTI
23.05.2019 u 14:35

Hitni pacijenti iz Metkovića i Opuzena vozit će se u mostarsku bolnicu?

Stanovnicima doline Neretve je prekipjelo i za subotu pripremaju prosvjed zbog nedostupnosti zdravstvene zaštite, no u Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko neretvanske županije kažu da će uskoro zaživjeti projekt kojim će se životno ugrožene pacijente koji žive u blizini granice s BiH prevoziti u najbližu Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.


komentara  0

Već dugo se postavlja posve opravdano pitanje zašto se najhitnije pacijente iz Metkovića, Opuzena i okolice ne vozi na liječenje u Mostar, tim više što hrvatska Vlada obilato financira mostarsku bolnicu, piše 24sata.

Prošle godine je iz hrvatskog proračuna otišlo 39 milijuna kuna za pokrivanje dugova te bolnice, ove godine ćemo dati 40 milijuna kuna za istu svrhu, a i svih prethodnih godina hrvatska je vlast izdašno pomagala funkcioniranje najveće mostarske zdravstvene ustanove.

- Prema našim saznanjima pred realizacijom je potpisivanje Sporazuma s protokolom o prekograničnoj suradnji između Ministarstva zdravstva RH i nadležnih institucija Bosne i Hercegovine te predlažemo da se za detalje oko rečenog Sporazuma obratite Ministarstvu zdravstva - kaže Luka Lulić, ravnatelj ZHM Dubrovačko neretvanske županije.

Tamošnjem timu hitne, kažu u Zavodu, u prosjeku treba pola sata do 50 kilometara udaljenog Mostara. Sada pacijente prevoze u Opću bolnicu Dubrovnik koja je udaljena stotinjak kilometara te u KBC Split do kojeg ima 130 kilometara. U oba slučaja hitnoj je, kažu u Zavodu, potrebno oko 75 minuta do tih bolnica.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube