LIFESTYLE
31.05.2019 u 14:39

Prvak Formule 1 Lewis Hamilton dolazi u Dubrovnik na čevape

Lewis Carl Davidson Hamilton, aktualni prvak u Formuli 1,  britanski vozač tima Mercedes u svjetskom prvenstvu Formule 1, stiže u Dubrovnik. Njegov agent ovih je dana u jednom dubrovačkom restoranu rezervirao stol za slavnog vozača, a jedini uvjet je bio da meso s roštilja bude prvoklasno. Koji je razlog posjeta ovog slavnog vozača Formule 1, nije nam poznato. Nadamo se da će uživati u Dubrovniku i da će biti zadovoljan kvalitetom roštilja i čevapa.


komentara  0

Aktualni svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton (Mercedes) prije nekoliko dana treći je put došao do pobjede na ulicama Monte Carla i 77. put u karijeri zauzeo najviše mjesto pobjedničkog postolja na utrkama Svjetskog prvenstva Formule 1 odbivši sve napade svojih suparnika, a pobjedu je posvetio nedavno preminulom, legendarnom austrijskom vozaču Nikiju Laudi.

Lewis Hamilton je rođen u Stevenageu, Hertfordshireu, Velikoj Britaniji. U prosincu 1995. godine, kada je imao deset godina, na dodjeli nagrada Autosport približio se glavnom čovjeku McLarena Ronu Dennisu, te mu rekao: "Jednog dana ću voziti za tebe i želim voziti za McLaren."

U manje od tri godine McLaren i Mercedes-Benz dali su mu ugovor za njihovu akademiju mladih vozača Young Driver Support Programme. Nakon toga osvojio je mnogo prvenstava u kategorijama kao što su Formula Renault 2.0 UK, Formula 3 i GP2. To ga je odvelo natrag do Rona Dennisa, od kojega je dobio ponudu da vozi za McLaren u sezoni 2007. u Formuli 1. Nakon što je Hamilton pristao na ponudu postao je najmlađi vozač iz vozačke akademije McLarena koji je došao u Formulu 1.

U svojoj prvoj sezoni u Formuli 1, Hamilton je postavio brojne rekorde, dok je u sveukupnom prvenstvu završio na drugom mjestu, samo jedan bod iza Kimija Räikkönena. 

 


dubrovniknet team/FOTO:FacebookFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube