POLITIKA
04.06.2019 u 09:27

Lujić i Kristić imaju rješenje za bankomate na Stradunu

Nadamo se da će već za sljedeću sjednicu gradskog vijeća gradska uprava u skladu s našim prijedlogom pripremiti izmjene prijedloga Odluke, kojima ćemo utvrđivanjem primjerene cijene korištenja javne površine riješiti pitanje bankomata na Stradunu, kako bi se izlozima uskoro vratio primjeren izgled, stoji u priopćenju gradskih vijećnika Dolores Lujić i Mara Kristića. Oni, naime, predlažu da Grad naplaćuje korištenje javne površine za pristup bankomatima. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.  


komentara  0

 - Prošlo je točno godinu dana od kada smo na Gradskom vijeću prvi put ukazali na pošast širenja bankomata izlozima poslovnih prostora na Stradunu. Još tada je gradska uprava obećala potruditi se i iznaći rješenje koje je uistinu bilo teško za očekivati kada i sami konzervatori ne mogu doskočiti ovom problemu. Mediji već danima pišu o onome na što smo odavno ukazivali, a građani se na društvenim mrežama zgražaju nad onim što vide na Stradunu. Gotovo da ne postoji izlog u koji nije ugrađen bankomat. Osjećaj za mjeru i sklad odavno je zamijenila utrka za novcem i poslovnim interesima.

Razumijemo poduzetnike koji traže način kako visoke zakupnine kompenzirati ugradnjom bankomata u izloge svojih poslovnih prostora, ali imati poslovni prostor na Stradunu je privilegija. Stradun nije mjesto koje na uštrb svoje ljepote treba bezuvjetno trpiti gubeći svoj identitet i neopisivu ljepotu. Postoje druge, puno primjerenije lokacije za postavljanje bankomata u povijesnoj jezgri.

Jedini koji u svemu tome zarađuju ekstra profite su poslovne banke i tvrtke u čijem vlasništvu se nalaze bankomati. Stoga smo na zadnjoj sjednici gradskog vijeća predložili da se donesu odgovarajuće izmjene Odluke o zakupu javnih površina kojima će se omogućiti naplata korištenja javne površine za pristup bankomatima, koja kao kategorija u predmetnoj Odluci već postoji i uredno se naplaćuje korisnicima štandova s rukotvorinama, suvenirima i ostalim proizvodima.

Prijedlog je naišao na odobravanje i vladajućih i oporbe, kao i nadležnih gradskih službi pa se nadamo da će već za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća gradska uprava u skladu s našim prijedlogom pripremiti izmjene prijedloga Odluke kojima ćemo utvrđivanjem primjerene cijene korištenja javne površine riješiti pitanje bankomata na Stradunu, kako bi se izlozima uskoro vratio primjeren izgled. Ukoliko prijedlog ne pripremi gradska uprava pripremiti ćemo ga sami te očekujemo da će isti biti jednoglasno prihvaćen u skladu s onim što smo mogli čuti od vijećnika u Gradskom vijeću, stoji u priopćenju gradskih vijećnika Dolores Lujić i Mara Kristića.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube