POLITIKA
04.06.2019 u 13:47

Kristić HDZ-u: Hvala Vam što mi na ovako nizak način odajete priznanje za političko djelovanje

Poštovani članovi Gradskog odbora HDZ-a, prije svega želim Vam se zahvaliti na cijelom nizu komplimenta na račun mog političkog djelovanja, jer kako drugačije nazvati Vaš pamflet koji je samo potvrdio da sam pogodio u sridu oko Lokruma, ali i oko brojnih drugih stvari. Za razliku od Vas i ja i kolegica Dolores uvijek sve svoje rasprave temeljimo na činjenicama i argumentima i bio bih sretan da i Vi tako djelujete jer bi to značilo da smo dostigli jedan primjeren demokratski standard koji Grad Dubrovnik zaslužuje a koji donosi dobrobit građanima, piše vijećnik Maro Kristić u odgovoru na priopćenje iz HDZ-a.


komentara  0

- Dok mi raspravljamo rukovodeći se činjenicama, Vi se čudite nad materijalima koje sami predlažete vijećnicima misleći da smo svi, kako vi kažete i glupi i slijepi i gluhi.

E pa nismo, nije nitko, neki možda moraju biti, ali ja Vam zasigurno, a mogu potvrditi ni kolegica Dolores, ne pripadamo u tu kategoriju ljudi. Stoga Vam hvala da ste to i sami prepoznali. Bilo bi lijepo kada bi umjesto hrpe laži i neistina ponekad prihvatili činjenice i preuzeli odgovornost za loše poteze koje radite, jer i Vi ste podsjećam, ljudi od krvi i mesa, jer i Vi griješite. Ono što je opasno u Vašem djelovanju je to što te greške prikrivate lažima, a onda to implicira neke druge stvari i neke druge motive koji nisu primjereni u javnom prostoru i upravljanju javnim novcem.

Umjesto bombardiranja lažima angažirajte neovisnog vještaka koji će procijeniti vrijednost zgrade ex lučke kapetanije koja Vas je očito jako zaboljela, ali i prihvatite i priznajte da ste s oduševljenjem i Vi i nadležne službe primili ideju o rješavanju pitanja bankomata. Nadam se da to ne trebam potkrijepiti SMS prepiskom u kojoj to potvrđujete ili prilagati snimku sjednice gradskog vijeća.

Koliko mene sjećanje služi prije godinu dana ja i kolegica Dolores smo prvi i postavili pitanje oko bankomata na gradskom vijeću, a i predstavnici Zaklade su u isto to vrijeme po istom pitanju bili kod gradonačelnika koji je obećao potruditi se oko iznalaženja rješenja. Praksu odobravanja bankomata u poslovnim prostorima Zaklade nisam uveo ja, ali sam uz Dolores bio prvi koji je ukazao na taj problem i založio se za njegovo cjelovito rješenje, stoga u najmanju ruku nije korektno prozivati me za licemjerje.

Na kraju ću napomenuti, odnosno educirati Vas da suzdržan glas nije glas za, i da ste Vi ti čijim je glasovima GUP usvojen i potvrđena priroda Vašeg odnosa s bivšim gradonačelnikom poznatija kao Dubrovački dogovor iz kojeg zapravo nikada niste ni istupili. Dakle, Vi ste ti koji ste prethodno na Vašem odboru odobrili Vašim vijećnicima da usvoje GUP, a u tom GUP u je bilo i parcela koje su bile i zelenom pojasu i koje su prenamijenjene u građevinske, a koje su u vlasništvu članova obitelji onih koji su za to glasali na tom istom Vašem gradskom odboru. A koji se danas iščuđuju, kako isti oni koji su te parcele kupili od članova njihovih obitelji, grade nebodere zahvaljujući upravo Vašim rukicama. Dok se građani, koji žive u zgradama poviše, tresu da zajedno s cestom, koju ste primjereno "zaštitili", ne završe na gradilištu.

To je samo highlight Vašeg djelovanja, a mogu Vam izvaditi još koliko god hoćete takvih i sličnih primjera. Nadam se da će naš prijedlog odluke, kojim ćemo riješiti pitanje bankomata, naći mjesto među materijalima za Gradsko vijeće na sljedećoj sjednici, a sve u skladu s Vašim obećanjem, jer sve to radite za građane, koji nisu ni slijepi, ni glupi, ni gluhi, koji se svakodnevno zgražaju nad bankomatima, ali i stanjem u prostoru.

Golfograd na Srđu, tvrđava Imperijal, Petka, koncesija za marinu su situacije na kojima ste trebali pokazati mišice i na to trošite energiju. Ja sam se poprilično umorio i izložio oko svih tih slučajeva u kojima se i niste baš pokazali i stoga Vam hvala što mi ipak, s vremena na vrijeme, pa makar i na ovako nizak način odate priznanje za moje političko djelovanje. Za sve drugo postoji USKOK i DORH, zaključuje gradski vijećnik Maro Kristić u odgovoru GO HDZ-a Dubrovnik.

 

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube