POLITIKA
09.06.2019 u 11:07

Franković: srđevci su najveći neprijatelji Grada; srđevci: imate problem i to nisu srđevci

Gradonačelnik Mato Franković je grupu birača "Srđ je Grad" nazvao najvećim neprijateljima Grada Dubrovnika koji su svoj vlastiti grad nebrojeno puta dosad prijavili UNESCO-u, kako bi ga doveli na listu ugrožene baštine. Neće u tome uspjeti - poručio je, komenirajući njihovo priopćenje kojim su zatražili plan smanjenja broja kruzera, kao dio mreže gradova koji imaju isti takav cilj. Danas Srđevci odgovaraju: Gradonačelniče Frankoviću, dubrovačka baština JEST UGROŽENA! Njihovo je priopćenje u nastavku:


komentara  6

Prvi korak u rješavanju problema jest uviđanje da problem postoji. Gradonačelniče Frankoviću, možete dobivati nagrade za Vaš PR projekt Respect the City. Možete njime kupiti malo vremena i zamazati oči, pogotovo onima koji su od Grada daleko i vjeruju Vam na riječ, ali problem je tu i sam od sebe neće nestati.

Fatalna kombinacija korupcije i nesposobnosti koja zadnjih 30 godina odlikuje vladajuće strukture na lokalnoj i nacionalnoj razini uništila je ili posve ugrozila sve vrijedno što smo baštinili od naših daljih i bližih predaka.

Najveći neprijatelji grada Dubrovnika nalaze se u prometnim kolapsima, nakaradnim prostornim planovima i svemu što iz njih proizlazi, u neradu, nebrizi i oholosti gradskih vlasti s potpisom Mata Frankovića.

Grad ne mora biti na UNESCO-vom popisu ugrožene svjetske baštine da bi bio ugrožen. Zdravorazumski je ugrožen zbog svega navedenog što mu se dosad događalo, a što nitko nije htio ili nije uspio zaustaviti.

Aktivni građani koji reagiraju, upozoravaju, brinu i umrežavaju se nisu neprijatelji Grada.

Srđ je Grad i Udruga Grad danas su dali podršku udrugama 25 Aprile, No Grandi Navi i svima onima koji danas u Veneciji reagiraju povodom nedavne havarije kruzera usred Venecije. Gradonačelniče, što se još treba dogoditi da shvatite da imamo ogroman problem i da taj problem nisu srđevci!? 


foto:arhivaFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube