VIJESTI
11.06.2019 u 12:48

KOMEMORACIJA ZA MAESTRA Glazba koja ostaje zauvijek, nakon pljeska publike, spuštenog zastora i ugašenog reflektora

- Prestalo je kucati srce skladatelja, dirigenta, aranžera, našeg poštovanog sugrađanina. Iako su mu pripadala svjetla i reflektori velikih pozornica na koje je on odlazio da bi se što prije vratio u svoj Grad, u ishodište kojemu je posvetio najljepše notne stranice. Glazba koja ostaje zauvijek, nakon pljeska publike, spuštenog zastora i ugašenog reflektora – počela je ovim riječima dubrovačka komemoracija za maestra Đela Jusića u premalom Kazalištu Marina Držića za sve štovatelje njegova lika i djela. Dirljivim riječima, ali i notama, mnogi su se oprostili, a najviše su dirnule riječi njegova najmlađega brata, Mujice Jusića.


komentara  0

-  Brate, hvala ti za svaku notu koju si me naučio, sva su mi sjećanja navrla kad si me doveo u Gradski orkestar Dubrovnik. Učio si me note godinu dana prije, rekao si mi: „Mujica ne možeš biti dobar bubnjar ako ne znaš čitati note.“ Svaki dan sam vježbao, govorio si mi da samo tebe gledam. Ti si bio naša lokomotiva. Ibrici, meni, svojoj djeci. Napravio si od svoga sina vrhunskog muzičara - rekao je Mujica Jusić na odavanju posljednje počasti svome bratu.

- Đelo se u Orkestru zaposlio 1963. godine te je radio sve do 1969. godine. Planetarni uspjeh Dubrovačkih trubadura ga je odveo više prema skladanju, napisao je preko tisuću kompozicija. On je najnagrađivaniji i najizvođeniji hrvatski autor. Pisao je pop glazbu, ali i za naše umjetnike iz Orkestra. Uvijek smo bili zajedno, stvarali kvalitetan Orkestar, bio je i u Upravnom vijeću Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Dosta se zalagao se za poboljšanje kvalitete i svaki naš uspjeh bi i njega razveselio. - kazao je ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat.

Uz najmlašega brata Mujicu Jusića, ravnatelja Orkestra Damira Milata, od maestra su se uz dirljive govore još oprostili i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, župan Nikola Dobroslavić, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović, predsjednik Gradske glazbe Dubrovnik Dživo Brčić, u ime svih generacija Malog raspjevanog Dubrovnika govorila je Anđela Matić, u ime Dubrovačkog demokratskog sabora nazočnima se obratila Vilma Kosović.


E. JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube