VIJESTI
13.06.2019 u 14:01

Nuncijata dobiva nove pristupne ceste s istočne i zapadne strane

Nakon javnog izlaganja izmjena Prostornog plana, koje su se ciljano odnosile na četiri projekta, održano je javno izlaganje GUP-a, koje osim već nabrojenog, sadržava izmjene obuhvta Ulice kardinala Stepinca, koje će omogućiti rekonstrukciju ceste. Izvođači plana, Zavod za prostorno planiranje DNŽ, su malo detaljnije objasnili izmjene vezane za novu prometnicu na Nuncijati, koja bi trebala omogućiti realizaciju braniteljskog naselja. Novo naselje podrazumijeva građevinske parcele,koje su još  2009. dodijeljene braniteljima, no bez mogućnosti gradnje. Izgradnjom pristupne ceste i kroz nju komunalne infrastrukture ostvarili bi se uvjeti za konačno stambeno zbinjavanje 69 branitelja i njihovih obitelji.


komentara  1

Sve građevine u ovom novom naselju uskladit će se s HIA studijom vizura te buffer zonom, a unutar plana planirana je i izradnja novog dječjeg vrtića.

Na Nuncijati su planirane 53 parcele od toga 16 dvojnih za stambeno zbrinjavanje branitelja. Parcele se nalaze iza crkvice. Nova dvotračna spojna cesta zapadno od autobusne stanice 3A, spajat će se prema postojećem naselju s jedne, prema budućem naselju za branitelje s druge te do trase renesansnog dubrovačkog vodovoda s treće strane.

Cestama će se premrežiti novo naselje, a još jedan prilaz, ulaz- izlaz s i prema Nuncijati od magistrale bit će istočno prema Hotelu Adriji, umjesto dosadašnjeg uskog i neprimjerenog kolnog pristupa. Pogledajte galeriju.

Izgradnja ove ceste uključuje i novo raskrižje te novi pristup zgradama ispod magistrale (Lopudska 5). Postojeći, privremeni priključak zgradama, gdje se sada nalazi odlagalište otpada i parkiralište, ispod magistrale, bi se trebao ukinuti, a novi izgraditi upravo tamo gdje bi se i nova cesta prema Nuncijati trebala izgraditi.

Time bi se dobilo cijelo novo raskrižje na magistrali s kojeg će se moći pristupiti i Nuncijati i naselju ispod magistrale, a kako će se na tom rakrižju regulirati promet to će projektnom dokumentacijom riješiti Hrvatske ceste. 

"U tijeku je projektni zadatak izrade HIA studije za ovu pristupnu cestu, ali i za cijelo buduće naselje, odnosno UPU novog naselja", kazala je pročelnica Jelena Lončarić, zaključivši javno izlaganje, na kojem nije bilo ni pitanja ni primjedbi.


K.FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube