VIJESTI
16.06.2019 u 08:39

Huaweijev direktor otkriva što će biti s mobitelima hrvatskih korisnika

Kineski proizvođač mobilnih uređaja i telekomunikacijske opreme Huawei našao se u središtu trgovinskog rata između SAD-a i Kine nakon što je američki predsjednik Donald Trump 15. svibnja potpisao izvršnu uredbu kojom se iz sigurnosnih razloga zabranjuje korištenje njihove opreme. Osim toga, stavljeni su i na crnu listu pa je američkim kompanijama, poput Googlea ili Facebooka, ograničena suradnja s tom kineskom tvrtkom. Huawei je dobio prijelazni rok od 90 dana u kojem može pružati podršku korisnicima u SAD-u, a sada s Googleom, čiji operativni sustav Android pokreće njihove mobilne uređaje, traži rješenje za ovu situaciju, donosi Index, koji je razgovarao Zhe Zhangom, generalnim menadžerom Huawei Consumer Businessa za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Albaniju koji je kazao kako korisnici njihovih uređaja nemaju razloga za brigu.


komentara  0

Huawei je trenutno pod velikim pritiskom i želimo da nam američka administracija produlji 90-dnevno prijelazno razdoblje. Radimo bez prestanka kako bismo svojim korisnicima osigurali podršku, a moram zahvaliti i Googleu na podršci. Mi smo privatna kompanija - iako postoje glasine da netko drugi stoji iza nas - i bavimo se biznisom te nam nije drago što smo uvučeni u politička prepucavanja. Jedino što možemo učiniti u ovom trenutku jest posvetiti se svom poslu i nastaviti pružati kvalitetne usluge i proizvode svojim korisnicima. Ništa više ni manje od toga. Želimo biti u dobrim odnosima s partnerima u SAD-u, Europi i cijelom svijetu. Možda će nas ova situacija malo usporiti u ostvarenju ciljeva, ali sasvim sigurno ćemo ih ispuniti”, kaže Zhang.

Što se tiče hrvatskog tržišta, čini se da ono nije negativno reagiralo na ove događaje, a iz kompanije poručuju da nema razloga za brigu.

“Nismo imali većih poteškoća u poslovanju u Hrvatskoj i široj regiji, dapače očekujemo i bolju prodaju ove sezone. Huawei proizvodi dobre uređaje, a presudno za odluku o kupnji jest odgovor na pitanje je li neki proizvod dobar ili nije. Svjesni smo da kupci sada misle da možda kupnjom Huawei uređaja preuzimaju određeni rizik, ali ono što želim poručiti kupcima jest da ako im se naš proizvod sviđa, da ga slobodno kupe, a mi obećavamo da ćemo se pobrinuti da sve funkcionira kako treba i da nemaju nikakve brige”, kaže Zhang.

Huawei surađuje s mnogim zapadnim kompanijama, koristi njihovu tehnologiju, ali razvija i vlastiti operativni sustav. No zadovoljni su Androidom te ga žele i dalje imati na svojim uređajima ako to bude moguće.

Cijeli članak pročitajte ovdje


dubrovniknet team/Izvor: Index.hrFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube