VIJESTI
26.06.2019 u 11:20

VAPAJ GRAĐANA: pomozite nam i vratite 15 minuta besplatnog parkinga na Pilama, život nam je nemoguć

Stanovnici Pila i ostalih dijelova oko povijesne jezgre uputili su prema gradonačelniku Matu Frankoviću, kako su ga nazvali – vapaj da se riješi problem s kojim se suočava najosjetlivija skupina starih i nemoćnih, te bolesnih osoba koji žive na spomenutim lokacijama. Zamolbu da se iznađe rješenje uputili su i predsjednici Gradskog kotara Pile, Katarini Doršner, ujedno gradskoj vijećnici, zatraživši da to pitanje postavi na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Riječ je o dopuštenih 5 minuta besplatnog parkinga na Pilama koji je uveden zbog bezobraznog ponašanja uber vozača. U pet minuta stara i nemoćna osoba ne može stići, ukrcat se u vozilo i napustiti parking, a u 6. minuti se već otkucava karta od 75 kuna.....


komentara  0

Nije nam u interesu nikakvo prozivanje, naše su zamolbe i zahtijevi upućeni isključivo sa željom i motivom da nam se pomogne – kazala nam je nekolicina stanovnika koje smo kontaktirali.

O čemu je riječ?

Većina Dubrovčana koji žive na Pilama i u cijelom Gradu stari su, umirući ljudi koji su zatvoreni u kućama kao u zatvoru. Za njih je traženje pomoći nekoga tko vozi, čista fantastika. Ti ljudi, zamislite, više ne mogu trčati! Oni ne mogu u roku od pet minuta stići do vozila koje je ušlo na parking na Pilama, jer njime upravlja stroj koji će već u 6. minuti otkucati kartu od 75 kuna! A taj novac čovjek mora imati u tom trenutku ili uopće u životu – dio je dopisa koji je upućen gradonačelniku Matu Frankoviću.

Pitaju i kako je reguliran ulazak na najskuplji parking u Gradu za vatrogasna vozila ili vozila hitne pomoći? Plaćaju li i oni u 6. minuti 75 kuna?

Sve u svemu, ne znamo ni kome ni kako trebamo platiti za umrijeti – u očaju pišu stanovnici Pila i područja oko Grada, te mole da se vrati 15 minuta beplatnog parkinga na Pilama koji je ukinut zbog bezobrazluka vozača uber taksija koji su to zloupotrebljavali kao svoju privremenu stop-stanicu dok bi čekali na poziv. 

Građani smatraju da se ne smije dopustiti da postanu taoci uberovaca.

Ne znamo tko se s njima ne bi složio.

A o čemu pričaju jako dobro znaju svi oni koji u svojim domovima imaju članove obitelji koji su bolesni, nemoćni, invalidi... o kojima treba brinuti i koji često trebaju medicinsku pomoć i hitan prijevoz.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube