VIJESTI
26.06.2019 u 13:47

Biskupova razrješenja i imenovanja po župama

Dekrete kojima se uvode personalne promjene u službama i na župama Dubrovačke biskupije ovih dana potpisao je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.  


komentara  0

Dosadašnji kancelar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan razrješava se službe kancelara. Novim kancelarom imenuje se don David Marjanović koji se vraća sa studija iz Rima. Njemu se ujedno povjerava i služba župnog vikara u župama Gospe Velike i sv. Andrije u Dubrovniku.

Don Marin Lučić razrješava se službe rektora /Biskupskog sjemeništa. Don Bernardo Pleše razrješava se službe ravnatelja Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti.

Novim ravnateljem Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti i novim rektorom Biskupijskog sjemeništa imenuje se don Josip Lebo, dosadašnji župnik u Vignju, koji je je magistrirao psihologiju u Rimu, a više godina je vodio katoličke školske centre u BiH.

Mladomisnik don Josip Mudri imenuje se upraviteljem župe sv. Mihovila u Vignju.

Mladomisnik don Tonći Ante Prizmić imenuje se župnim vikarom u župi sv. Petra-Boninovo u Dubrovniku.

Mladomisnik don Hrvoje Zaninović imenuje se župnim vikarom u župama sv. Vida u Trstenom i sv. Jurja na Osojniku.

S obzirom na to da je Hrvatska salezijanska provincija odlučila povući salezijance iz Dubrovačke biskupije u skladu s prestrukturiranjem cijele Družbe, službe župnika župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici razrješuje se don Ivo Zečević, a službe župnog vikara iste župe razrješuje se don Anto Guberac.

Don Marinko Šljivić imenuje se župnikom župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici te se razrješava službi upravitelja župe Velike Gospe u Kuni i upravitelja Biskupske kuće u Gospinom polju.

Don Alen Keri, uz dosadašnje službe župnika u Trpnju i Donjoj Vrućici, imenuje se i upraviteljem župe Velike Gospe u Kuni. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube