VIJESTI
27.06.2019 u 08:17

Dajte svoje ideje i prijedloge na temu javnih prostora u gradu

Grad Dubrovnik kao prepoznata turistička destinacija prolazi kroz fenomene i problematike većih europskih gradova unatoč svojoj veličini i broju stanovnika. Društvo arhitekata Dubrovnik tu činjenicu prepoznaje kao polazište u kojem upravo građani postaju sukreatori kvalitetnijeg života na malom teritoriju. Društvo arhitekata Dubrovnik poziva sve sugrađane da sudjeluju u online anketI i iznesu svoje ideje i prijedloge na temu javnog prostora u gradu. Pristup anketi moguć je preko poveznice.


komentara  0

"Javni prostor, kao zajednički prostor kojeg ravnopravno dijelimo, čini mjesto susreta, razmjene mišljenja i zajedništva. Upravo zbog toga istinski se dijalog većeg broja aktera može dogoditi isključivo unutar adekvatnog javnog prostora. U tom pogledu, javni prostor kao fizički entitet je esencijalan za razvoj javnog mijenja.

Kao gradotvorni element, ne samo u fizičkom smislu, već i kao mjesto u kojem se stvara i odražava identitet grada, javni prostor je arhiva naše kolektivne memorije, ali i mjesto različitih interesa, podložno promjenama, zauzimanju i gubitku", navodi se u priopćenju iz Društva arhitekata.

Privatni prostor potiskuje javni.

Budućnost javnog prostora trenutno je nepoznata. Postojeće prostorno-planerske metode nerijetko su uvjetovane političkim inicijativama te isključuju aktivnije sudjelovanje krajnjeg korisnika. Kao takve, teško će udovoljiti nadolazećim kritičnim promjenama. Potencijal stoga leži u aktivnijoj komunikaciji između građana, struke i javne uprave.

Više informacija na mrežnim stranicama Društva arhitekata Dubrovnik te na društvenim mrežama platforme Grada gladan .

Projekt se ostvaruje uz potporu i sufinanciranje Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika.

Ujedno podsjećamo na razgovore o javnom prostoru sa svim zainteresiranim građanima i udrugama civilnog društva. Razgovori se održavaju u Florinom Domu (Šetalište kralja Zvonimira 46, Uvala Lapad) do 29. lipnja u vremenu od 18 do 21 sat.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube