VIJESTI
12.07.2019 u 11:34

Veledrogerija će tužiti dubrovačku Opću bolnicu zbog duga

Dug veledrogerijama nastavlja se gomilati i one najavljuju početak limitirane isporuke lijekova i medicinskih proizvoda, najavljeno je na konferenciji za novinare HUP-Koordinacija veledrogerija, doznaje N1.


komentara  0

DIz veledrogerija najavljuju i podizanje tužbi protiv pojedinih bolnica, onih s najstarijim dugovanjima - Opća bolnica Dubrovnik, Sisak i Vinkovci. 

Ne postoji nijedna bolnica koja plaća svoje obaveze u zakonskom roku od 60 dana. Nakon ignoriranja iz Vlade, službeni dopis slat će Europskoj komisiji, najavili su u petak u Zagrebu.

Krajem svibnja, podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je da će veledrogerijama 'u idućih nekoliko dana Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) isplatiti 200 milijuna kuna duga za isporučene lijekove i medicinski materijal bolnicama, a razgovori o dugoročnom rješenju dugova se nastavljaju'.

Od ukupno 200 milijuna kuna 40-ak milijuna će ići na podmirenje dugova nekoliko bolnica - u Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima i Virovitici, čiji se dugovi primiču razdoblju od tri godine te im prijeti ovrha, dok će 160 milijuna biti isplaćeno veledrogerijama prema izvršenosti posla pojedine bolnice, rekao je Milan Kujundžić prilikom boravka u Kliničkoj bolnici Merkur.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube