SPORT
14.07.2019 u 13:09

Barakude sutra u korejskom Gwangju počinju borbu za obranu naslova Svjetskih prvaka

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sutra, 15. srpnja, uskače u bazen i kreće na put obrane titule Svjetskih prvaka u 12 i 30 po lokalnom, odnosno 5 i 30 po hrvatskom vremenu. Reprezentacija je nekoliko dana prije dolaska u Gwangju prvo u Seoulu odradila pripreme s reprezentacijom Italije. Nakon toga, kao i nakon iscrpnih liječničkih pregleda odlučeno je da Marko Macan zauzme ono 13. mjesto u ekipi, a Ivan Buljubašić koji je reprezentaciji stajao na raspolaganju do zadnjih pretraga Macana, sada se uputio kući. rnik Ivica Tucak.


komentara  0

- Očekuje nas izuzetno jako protivnik koji je na završnici Svjetske lige u Beogradu pokazao svoju snagu. Te prve utakmice na prvenstvima uvijek donose određenu nervozu, zbog želje da se u prvenstvo uđe na najbolji mogući način. No vjerujem da smo s te strane napravili sve što je u našoj moći, da smo maksimalno pripremljeni i da ćemo utakmicu dočekati potpuno spremno. – rekao je izbornik Ivica Tucak.

- Ciljano smo došli 7 - 8 dana prije početka prvenstva kako bi ovdje odradili završne trening utakmice s reprezentacijom Italije. Vjerujem da smo potpuno spremni za početak prvenstva. Aklimatizacija je prošla. Sve je u najboljem mogućem redu. Sada idemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, a naš konačni cilj ovdje se zna. – zaključio je izbornik.

Točna satnica utakmica Svjetskog prvenstva/po hrvatskom vremenu:

15. srpnja – 1. kolo: Hrvatska – Australija (05:30)
17. srpnja – 2. kolo: Hrvatska – SAD (02:50)
19. srpnja – 3. kolo: Hrvatska – Kazahstan (13:30)

Ukoliko budemo prvi u skupini četvrtfinalu igramo 23. srpnja u 08:30. Ako budemo drugi ili treći u skupini, valja ukalkulirati osminu finala 21. srpnja. Polufinalne utakmice igraju se 25. srpnja u 10:00 i 11:30. Utakmica za broncu 27. srpnja u10, a finale 27. srpnja u 11:30.

Sve utakmice moći će se pratiti direktno na HRT-u kao i Hrvatskom radiju.

- Prva utakmica je uvijek jako teška, nismo upoznati s ambijentom, bazenom, a ujedno nas odmah očekuje i najteži protivnih u skupini, Australija. Moramo se skoncentrirati i biti na najvišoj mogućoj razini da bi pobijedili. U sportu nema života od prošlosti, gledamo isključivo naprijed. Naravno da se nadamo da ćemo uči u borbu za medalje, to nam je uvijek cilj, ali prvo nas sutra očekuje Australija, prva prepreka koju moramo preskočiti. - zaključio je Luka Lončar.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube