POLITIKA
17.07.2019 u 19:23

Marija Vučković bit će ministrica poljoprivrede

Plenković je smijenio ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića, umjesto njega na to mjesto dolazi Marija Vučković, bivša dožupanica Dubrovačko-neretvanske županije. Odlazi i ministrica obitelji Nada Murganić, zamijenit će je Vesna Bedeković. Ministricu Mariju Pejčinović Burić zamijenit će veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman, piše Jutarnji.


komentara  0

Zasad se zna da odlaze ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja će preuzeti dužnost glavne tajnice Vijeća Europe, te ministri uprave Lovro Kuščević i državne imovine Goran Marić, koji su dali ostavke zbog afera s nekretninama i zemljištem.

Na mjesto ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić dolazi iskusni diplomat i aktualni veleposlanik RH u Njemačkoj Gordan Grlić Radman.

Također neslužbeno, Vili Beroš bi trebao zamijeniti Milana Kujundžića na mjestu ministra zdravstva, a Mario Banožić bit će novi ministar državne imovine. On je dosad vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a inače je iz Vinkovaca.

Neslužbeno se spominje da će Plenković predsjedništvu HDZ-a predložiti smjenu Gabrijele Žalac koju će zamijeniti dosadašnji ministar rada i socijalne skrbi Marko Pavić. 

Očekuje se da bi do kraja tjedna trebala biti održana izvanredna sjednica Hrvatskog sabora na kojoj će biti potvrđeni novi ministri. Više pročitajte ovdje.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube