VIJESTI
18.07.2019 u 10:59

Havarija na brodu Atlantske plovidbe, smrtno stradala dva pomorca

Na brodu AP Dubrava, dubrovačkog brodara Atlantske plovidbe, dogodila se teška nesreća. Jučer, 17. srpnja, u kasnim poslijepodnevnim satima tijekom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesretnog slučaja zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao u Brazilu, koja je u tom trenutku bila udaljena od 150 nautičkih milja. Ozlijeđena su četiri pomorca te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od strane brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice, stoji u priopćenju koje je Atlantska plovidba obajavila na Zagrebačkoj burzi. 


komentara  0

Ozlijeđena su tri hrvatska državljanina i jedan ukrajinski pomorac. U priopćenju se navodi kako zapovjednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi čim prije uspjeli iskrcati ozlijeđene članove posade.

Tijekom jutarnjih sati očekuje se dolazak helikoptera, obzirom da zbog jučerašnjih vremenskih uvjeta na moru, udaljenosti broda od obale i noći isti nije bio u mogućnosti poletjeti.

Dvojica ozlijeđenih su stabilno, a dva člana posade unatoč kontinuiranim mjerama reanimacije od strane posade, a po uputama liječnika, ne davaju znakove života.

Brod će po iskrcaju ozlijeđenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijalno putovanje. Kompanije ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi unesrećene čim prije hospitalizirala i nakon provedenog liječenja vratila kući.

Izražavamo najiskrenije suosjećanje obiteljima unesrećenih - stoji u zaključku priopćenja kojeg potpisuje Ivica Šurković, član Uprave i Tajnik Društva Atlantska plovidba.

Zbog više informacija, kontaktirali smo i Atlantsku plovidbu, gdje nam se javila ženska osoba, navodno zadužena za odnose s medijima, koja nam nije htjela reći svoje ime, no nadodala je da Atlantska plovidba neće iznositi u javnost više informacija o havariji. 


L. PavlovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube