POLITIKA
20.07.2019 u 11:39

Ministrica Divjak bila protiv imenovanja Sanje Putice

HDZ-ova saborska zastupnica Sanja Putica po odluci premijera Andreja Plenkovića dolazi na poziciju državne tajnice u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, resoru koji pripada HNS-u. Profesorica hrvatskog jezika i književnosti popunit će treću poziciju državne tajnice u tom ministarstvu, piše Jutarnji.hr.


komentara  0

Po informacijama iz krugova HNS-a, premijer je Putici prvo planirao poziciju u Ministarstvu vanjskih poslova, s obzirom na funkciju potpredsjednice Parlamentarne skupštine Vijeća Europe. No, ona je ipak bila sklonija Ministarstvu obrazovanja, prvenstveno zbog “poznatog terena”. Od ožujka 2017. bila je kraće vrijeme pomoćnica HDZ-ova ministra Pave Barišića.

- Premijer je pitao ministricu Divjak slaže li se s imenovanjem Putice, no ministrica se na tome zahvalila, uz obrazloženje da to nije potrebno. Kad je prethodno ministrica dala svoj prijedlog državnog tajnika, premijer joj to nije uvažio uz obrazloženje da ne može dopustiti još jednog državnog tajnika jer ih je u tom ministarstvu tada navodno bilo previše. Onda mu je, dakle, bilo previše, a sada nije, iznose zamjerku u HNS-u, uz priznanje da s Puticom dosad nisu imali loša iskustva.

Cijeli članak pročitajte ovdje


dubrovniknet team/ Izvor: Jutarnji.hrFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube