LIFESTYLE
30.07.2019 u 12:01

ZAJEDNO ZA NINU: mlada Konavoka stradala u prometnoj nezgodi treba našu pomoć!

Dvadesetjednogodišnja Marija Nikoleta (Nina) Đivanović u travnju ove godine nastradala je u prometnoj nesreći i ozljedila leđnu moždinu. Mlada Konavoka nalazi se u Zagrebu na dugotrajnoj rehabilitaciji. Dosadašnje liječenje i rehabilitacija je financirana sredstvima HZZO-a uz značajne troškove obitelji. Brojne konavoske udruge i organizacije uz podršku lokalne zajednice organiziraju niz događanja za Nininu rehabilitaciju. Uključiti se možete i vi sudjelovanjem na događanjima ili uplatom donacija.


komentara  0

Za nastavak oporavka do kraja 2019. ukupni troškovi iznose 535.000,00 kuna, koje obitelj Đivanović sama ne može izdvojiti. Iz Organizacijskog odbora poručuju da je Nina cijelo ovo vrijeme potpuno svjesna situacije u kojoj se nalazi i puna optimizma, nade i volje za ustrajnu borbu koja joj predstoji kako bi njeno zdravstveno stanje napredovalo, kako bi završila fakultet i što samostalnije i kvalitetnije nastavila život.

Program događanja

U nedjelju 4. kolovoza „Trčimo za Ninu“ - u Cavtatu će se okupiti sportski klubovi i šira javnost na utrci oko cavtatskoga rata kako bi poslali poruku zajedništva i podrške Nini i svim drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Nedjelja 11. kolovoza „Plešemo za Ninu“ - u Pridvorju plešu KUD Stjepan Radić, čiji je Nina dugogodišnji član; KUD Čilipi i KUD Vlaho Bukovac uz nastup klape Ragussavecchia.

Srijeda 14. kolovoza "Zajedno za Ninu“ - koncert Crvene Jabuke na malonogometnom igralištu u Ljutoj.

Više informacija možete pronaći na FB stranici „Zajedno za Ninu“  i web stranici www.zajednozaninu.com.hr

Ukolimo želite pomoći Nininoj rehabilitaciji svoju donaciju možete uplatiti na slijedeći žiro račun.

Marija Nikoleta Đivanović (Nina)
HR1623400093112324772
uz naznaku "Darovanja za zdravstvene potrebe"
SWIFT: PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
OIB: 35223676954 (za poslovne subjekte)

Nina je svjesna svoje situacije, ali je puna optimizma...

Naša sumještanka dvadesetogodišnja Nina Đivanović nalazi se u Zagrebu na dugotrajnoj rehabilitaciji uzrokovanoj prometnom nezgodom koja se dogodila 20. travnja 2019. u Ljutoj u Konavlima. Prilikom prometne nezgode Nina je ozljedila leđnu moždinu.

Nakon hitne intervencije i operacije u Zagrebu Nina je provela dva mjeseca na rehabilitaciji u Varaždinskim toplicama te, prema preporuci struke, lječenje nastavlja u Poliklinici Glavić gdje joj predstoji fizikalna i robotska rehabilitacija kako bi se njeno zdravstveno stanje poporavilo.

Osim visokih troškova sofisticirane rehabilitacije koja u ovom trenutku jedina daje nadu za poboljšanje Nininog zdravstvenog stanja, obitelj je primorana obaviti nužne preinake Nininog životnog prostora u obiteljskoj kući u Ljutoj te nabaviti skupu opremu za osobe s invaliditetom. Ukupnim troškovima treba pribrojiti i smještaj roditelja/njegovatelja u Zagrebu za vrijeme rehabilitacije kako bi Nini bili od pomoći koja joj je u ovom trenutku neophodna.

Nina je cijelo ovo vrijeme potpuno svjesna situacije u kojoj se nalazi i puna optimizma, nade i volje za ustrajnu borbu koja joj predstoji kako bi njeno zdravstveno stanje što više napredovalo, kako bi završila fakultet i što samostalnije i kvalitetnije nastavila život.

Dosadašnje lječenje i rehabilitacija je financirana sredstvima HZZO-a uz značajne troškove koje je snosila Ninina obitelj, a za nastavak oporavka samo do kraja 2019. godine se očekuju ukupni troškovi u iznosu od 535.000,00 kuna za što obitelj treba dodatnu financijsku pomoć.

Incijativu za prikupljanje donacija „Zajedno za Ninu“ su pokrenule organizacije: Udruga Agroturizam Konavle, MNK Ljuta, KUD Stjepan Radić i Fb grupa Srcem za Konavle, a svakodnevno se ovoj inicijativi priključuju i druge organizacije i udruženja tako da su u Odboru i predstavnici Općine Konavle, Moto kluba Dvije rote, Društva naša djeca Gruda, Vatrogasci Konavle, Čistoća i zelenilo Konavle te Konavosko komunalno društvo.

Odbor će u narednom vremenu provoditi kampanju i koordinirati aktivnosti kako bi se osigurala potrebna financijska sredstva.

Stoga Vas molimo da i Vi svojom donacijom pridonesete Nininom oporavku i uplatu izvršite na žiro račun Marije Nikolete Nine Đivanović: HR1623400093112324772 sa posebnom naznakom „Donacije“.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo i pozivamo da dođete i na najavljene događaje koje će se provoditi u okviru kampanje „Zajedno za Ninu“.

Odbor inicijative „Zajedno za Ninu“


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube