POLITIKA
30.07.2019 u 19:27

NAKON 6 GODINA: poznata imena, nepoznata odgovornost

Na današnji dan prije šest godina izglasan je UPU za golf na Srđu, na tadašnjoj sjednici Gradskog vijeća ujedinila se i desnica i ljevica kako bi se provela volja investitora o izgradnji spartmanskog naselja na brdu iznad Grada. Bio je to Dubrovački dogovor na kojega su tada izuzetno oštro reagirali aktivisti inicijative 'Srđ je naš' i Zelene akcije koji su blokirali ulaz u Gradsku vijećnicu u pokušaju da se spriječi ulazak vijećnika. Takvo nešto do tada, a ni od tada Dubrovnik nije vidio. Danas imamo što imamo, od golfa ni G, Hrvatskoj je nad glavom tužba od 500 milijuna eura, politički sukreatori apartmanizacije Srđa još su tu, među nama, neki gore, a neki dolje, kako to već Gundulić pjeva. Dubrovačkog dogovora danas su se sjetili srđevci posvetivši im jedan status na društvenim mrežama.


komentara  0

Ono što Srđ spoji, čovjek neka ne rastavi! Sretnu godišnjicu članovima Dubrovačkog dogovora, na sramotu njihovim potomcima, želi Srđ je grad.

Dubrovacki dogovor, poguba političke naravi ..
Od izdaje lokalne zajednice i prodaje vrijednih prirodnih resursa do veleizdaje vlastite zemlje. Poznata imena, nepoznata odgovornost.

Niko Bulić (HDZ), Dubravka Marunčić (HDZ), Mario Obuljen (HDZ), Dubravka Šuica (HDZ), Ivan Šimunović (HSP), Slobodan Vukotić (HSP) Matija Čale-Mratović (HNS), Matko Munitić (HNS), Antun Pravedan (HNS), Božidar Memed (SDP), Tatjana Šimac-Bonačić (SDP), Ivo Jadrušić  (HSU), Esad Čustović (HSS), Olga Muratti, Zoran Cikatić (DDS), Doris Lepeš-Matić (DDS) Pero Vičan (DDS).


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube