POLITIKA
06.08.2019 u 09:19

"Dok oni uživaju u ljetu i godišnjim odmorima, Petka odlazi u nepovrat"

Jos uvijek nema informacije o tome kada će se nastaviti prekinuta sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj smo trebali odlučiti o prvokupu 1/3 građevinskog zemljišta u okviru obuhvata Vile Rašica. Nakon što su Grad i Županija još prije godinu dana svjesno prepustili 70000 m2 Park šume Petka u ruke poduzetnicima koji niti ne skrivaju svoje građevinske ambicije, izgleda da je i ova 1/3 zemljišta, koje bi trebala poslužiti kao kontrolni mehanizam za sprečavanje pretvaranja Petke u zonu gradnje nepovratno izgubljena - stoji u priopćenju koje je poslao županijski i gradski vijećnik Maro Kristić.


komentara  0

Krajnje je neodgovorno i nekorektno da sjednica do sada nije nastavljena i da županijski vijećnici nisu imali priliku izjasniti se o pravu prvokupa bez obzira što je svima jasno da je vladajuća većina prekidom sjednice pod izlikom nedostatne dokumentacije zapravo odigrala u korist prijatelja svog koalicijskog partnera Stipa Gabrića Jamba ( nekadašnjeg vlasnika 70000 m2 Park šume Petka), a na štetu građana Grada Dubrovnika.

Razmjere štete koju su napravili ćemo vidjeti u vremenu koje dolazi, a posve je izgledno da će biti nepopravljiva i nesaglediva. Pitanje je vremena kada će se plu
a Grada pretvoriti u poligon za nekretninski biznis, jer nisu oni prepustili samo ovih strateških 80000 m2 prostora koji je zauvijek trebao biti u javnoj upotrebi interesnim skupinama. Postoje ozbiljne indicije da će uskoro i dobar dio pojasa Petke iznad Hotela Maestrali doći u ruke poduzetnika sa sličnim ambicijama, ali tu neće biti prava prvokupa pa neće trebati "skinuti gače" pod izlikom nedostatne dokumentacije. Priče da se Petku može zaštititi prostornim planom kojeg su isti nebrojeno puta zloupotrijebili u privatnom interesu više se ne mogu nikome prodati. Uistinu tužno i zabrinjavajuće - stoji u priopćenju vijećnika Mara Kristića.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube