VIJESTI
14.08.2019 u 18:18

Crveni križ za sigurnost na moru - dodijeljenje diplome malim plivačima

Dubrovački Crveni križ dodijelio je 20 diploma djeci polaznicima male škole plivanja pod nazivom „Plivajmo zajedno“, organizirane u okviru projekta Hrvatskog Crvenog križa „Sigurnost na vodi“. 


komentara  0

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku dvije godine zaredom provodi testiranje vještina plivanja kod djece prvih i drugih razreda osnovnih škola. 

Testiranje je provedeno na bazenu u Gružu, u kontroliranim uvjetima gdje se kroz standardizirane testove utvrdilo stvarno stanje specifičnih motoričkih vještina djece u vodi ili na moru u takozvanim „kriznim situacijama“.

Nakon provedenog testiranja, a na poziv OŠ Ivana Gundulića, roditeljima su predstavljeni rezultati testiranja te im je ponuđeno da ovog ljeta prijave djecu na šesnaestosatnu školicu plivanja.

Školica plivanja pod nazivom „Plivajmo zajedno“ organizirana je uz pomoć Hrvatskog Crvenog križa kroz projekt „Sigurnost na vodi“ i uz potporu Grada Dubrovnika. Iz sredstava projekta opremljeno je „igralište u moru“ na plaži Mandrač.

„Ovo mi je najbolje ljeto u životu, možda bi moglo bit malo manje prenaporno“, kaže L. jedna mala plivačica koja je odagnala bojazan od ronjenja.

„Ja bi da su naši instruktori s nama cijelo ljeto“, nadodaje I., „jer ovo je predobro“.

Osim savladanih osnovnih tehnika plivanja djeca su se upoznala i s kodovima Hrvatskog Crvenog križa o sigurnom ponašanju na vodi.

Iz Društva zahvaljuju instruktorima koji su proveli obuku, te roditeljima na povjerenju koje su im ukazali.

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik planira nastaviti s ovim projektom, a sve s ciljem smanjenja i prevencije nesreća na vodi i moru. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube