VIJESTI
14.08.2019 u 19:28

Dubrovkinje i Dubrovčani nestrpljivo čekaju uvjete za POS stanove

Nedostatak stambenog prostora i cijene kvadrata koje "obični" građani ne mogu sebi priuštiti izazvale su veliki interes za POS stanove, koji se grade trenutno u Mokošici. No, kako Grad Dubrovnik još nije javno obznanio uvjete dobivanja stanova, tako su počele kolati priče o tome da su stanovi već podijeljeni među stranačkim podobnicima, a u raznim grupama i zajednicama na društvenim mrežama užareno se raspravlja o tome zašto uvjeti za POS kasne, a stanovi u Mokošici se već grade. 


komentara  1

Prema dosadašnjim najavama POS stanovi u braniteljskim zgradama u Mokošici trebali bi biti gotovi  2020., kad bi s gradnjom trebao početi i POS Solitudo, gdje bi u prvoj fazi trebala biti izgrađena zgrada s 50 stanova.

Nadalje izgradnjom nove ceste prema Pobrežju Grad bi trebao donijeti prostorni plan novog naselja u ovom  mjestu te osigurati infrastrukturu za gradnju novih POS zgrada ili dodjelu zemljišta za gradnju manjih zgrada ili obiteljskih kuća.

No Dubrovčani, koji jedva čekaju te stanove, a ima ih očito puno više od 93, koliki je broj stanova dosad planiranih, a poučeni iskustvom i prethodnih natječaja, kad su stanove dobili i oni kojima nisu bili potrebni, pa ih sad iznajmljuju kao apartmane, poprilično su sumnjičavi. Odugovlačenje s Pravilnikom kojim će biti propisani uvjeti dobivanja POS-a, nimalo ne pomaže.

STAMBENI KREDITI ZA MLADE Subvencija za Dubrovnik, Župu i Konavle 30 posto

U 2020. godini završava prvi projekt po modelu ''Dubrovačke stanogradnje''

Prva 43 POS-ova stana za mlade obitelji već kroz 18 mjeseci

MINISTARSTVO DONOSI PROMJENE Zabrana prodaje i iznajmljivanja stanova POS-a

Koje će kazne stići one koji "muljaju" s POS-ovim stanovima?

SOLITUDO POSTAJE ZELENA OAZA: dubrovačke obitelji uskoro očekuje 50 novih stanova

 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube