VIJESTI
16.08.2019 u 13:12

"Nije mene strah suočavanja licem u lice, ali me strah podmuklih radnji, bombe ispod auta i sl."

Incident koji se dogodio sinoć između 22.15 i 22.30 u Peytonu samo je jedan u nizu višegodišnjih maltretiranja stanara stambene zgrade na adresi Iva Vojnovića 48/50 i to nakon što su se suprotstavili gradnji zgrade za koju su dvojica branitelja s invaliditetom dobili zemljište od Grada Dubrovnika u vrijeme mandata Dubravke Šuice. Sinoć je na vrata stana upravitelja zgrade, Zvonka Koštra, bačena pitura crvene boje, a u sandučić mu je ubačena poruka Bog sve vidi. I sinoć je Koštro pozvao policiju i prijavio incident, čime je nadopunjen dosje prijetnji i uznemiravanja koje trpe već godinama. Nemamo dokaze, ali sumnjamo tko stoji iza svih tih "napada" na nas, što smo policiji i rekli - rekao nam je u telefonskom razgovoru Koštro.


komentara  0

- Nije ovo prvi put, već mi je pomalo i muka od prijavljivanja incidenata policiji, a vjerujte da i ne prijavljujemo sve, jer ovo traje godinama. Nije mene strah suočiti se s nikim "lice u lice", ali me je strah podmuklih radnji, moram li gledat pod auto svaki put kad ga idem pokrenuti i sl. Bio sam u Domovinskom ratu pet godina, zapovijedao sam i imam ja utakmica u nogama, dosta toga znam i o lažnim invaliditetima i svemu što baca sjenu na rat, ali s druge strane imamo ljude koji očito ne prežu ni od čega - kazao nam je Koštro, ne želeći iznositi detalje o incidentu kada ga se nedavno htjelo "malo provozati" u autu koje ga je presrelo na putu.

Smirenim glasom kaže i kako su "junaci" sinoć "uranili" jer bi s lupanjima po vratima i zvonjenjem počeli iza ponoći. Koštro je i sam branitelj, predsjednik je jedne od najvećih braniteljskih udruga u našoj županiji, dopredsjednik udruge branitelja Dubrovnik i umirovljeni bojnik Hrvatske vojske.

Kako ovo zasigurno nije posljednji put da se piše o događanjima u krugu stambene zgrade u kojoj živi 35 stanara koji su osporavali pravo uknjižbe Grada na čestice koje su u njihovom vlasništvu, te dodjeljivanja zemljišta za izgradnju stambene zgrade dvojici branitelja, valja problematiku sagledavati u kontekstu pravnih sporova koji se vode. Dvojna stambeno-poslovna zgrada, izvještavali su mediji, trebala je imati šest stanova, 3 poslovna prostora i podzemnu garažu s 14 parkirališnih mjesta i 4 vanjska parkirališna mjesta. 

 


L.CrnčevićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube