LIFESTYLE
16.08.2019 u 18:53

INTERVJU/ Anamarija Kusalo: Naglasak bi trebao biti na manifestacijama, a i arheologiju bi trebalo bolje predstaviti...

Nakon ponovljenog natječaja izabrana je nova direktorica Turističke zajednice Općine Župa dubrovačka. Anamarija Kusalo izabrana je prije nešto malo manje od mjesec dana, a iza nje su različita dugogodišnja poslovna iskustva, ujedno je i profesorica francuskog i španjolskog jezika. Hoće li joj sve te beneficije pomoći da usmjeri Turističku zajednicu, hoće li se napraviti nekakvi sadržaji kako bi posjetitelji mogli prepoznati župski identitet i tradiciju, te kakvo ju je stanje dočekalo, na sve to odgovorila je nova direktorica TZ- a u intervjuu za Dubrovniknet.


komentara  0

Prije nego ste došli na trenutnu poziciju direktorice TZ Župa dubrovačka, možete li nam reći nešto više o vašim prijašnjim radnim iskustvima, koje su to pozicije bile?

- Radila sam u više agencija i upravo trudom i radom sam u svakoj agenciji bila na vodećim pozicijama, bilo to voditelj regije, ili voditelj ureda, u jednom hotelu sam bila izvršni direktor, a zadnja pozicija mi je bila Event Manager u jednom od gradskih hotela.

Inače, direktorica Anamarija Kusalo rodom je iz Župe, a nakon završene Gimnazije jezičnog smijera, odlazi u Zagreb na Filozofski fakultet gdje završava za profesoricu francuskog i španjolskog jezika. Nakon fakulteta odmah je počela raditi u turizmu. Radila je u nekoliko agencija i hotela na raznim aspektima turizma.

Što vas je ponukalo da se prijavite na natječaj za direktora TZ Župa dubrovačka i kakva su vam bila očekivanja?

- Upravo nakon 16 godina rada u turizmu došlo mi je prirodno da svoju karijeru nastavim na jednoj takvoj poziciji, a natječaju sam pristupila otvorenog uma i nadala se najboljem.

Što mislite u kojemu smjeru treba usmjeriti TZ?

- Mislim da TZ već ide u dobrom smjeru, a naglasak rada bi, po mom mišljenju, trebao biti na manifestacijama i raditi na obogaćenju ponude istih.

Kakvo stanje vas je dočekalo?

- Dočekalo me vrlo pozitivno stanje i atmosfera, od podrške članova vijeća Turističke zajednice, u uredu od podrške kolega, kao i podrška samog predsjednika Turističke zajednice odnosno načelnika općine i svi sa jednim ciljem, da zajedničkim radom pridonesemo razvoju kako turizma tako i općine.

Hoće li se TZ aktivirati malo i po pitanju i drugih kulturnih sadržaja (kao npr nekakav muzej)?

- Svakako ideja i plan za otvaranje muzeja odnosno zavičajne kuće postoji kako bi se prezentirao način i kultura življenja ovog kraja. Trenutno je u obnovi Dominikanski samostan Sv Vinka (Vicenzo) kojim upravlja braniteljska udruga Eko Župa, gdje bi se mogle raditi vinokušnje i razne degustacije, možda bi se zavičajna kuća upravo dobro uklopila u taj prostor i obogatila turističku ponudu. Kad bi se tako nešto moglo realizirati ovisi o više faktora, ali svakako je na nama da pokažemo inicijativu i da nastojimo ubrzati taj proces.

Hoće li se napraviti možda neki sadržaji u kojima bi turisti i posjetitelji mogli prepoznati župski identitet i tradiciju?

- Takvi sadžaji već postoje i Župa je već prepoznata po svojoj ponudi, što kroz nastupe KUD Marko Marojica, razne klape i župski karnevo, ali svakako treba raditi na obogaćenju ponude i sadržaja. Nedostatak je OPG-ova i ponude domaće hrane i pića, trebalo bi na bolji način predstaviti arheologiju ovog kraja, imamo jako puno sakralnih objekata odnosno spomenika kulture koji nisu možda dovoljno približeni turistima do razvoja pješačkih staza u zaleđu. Prirodne ljepote Župe i njene plaže su glavni aduti, ali i niz pogodnosti koje Župa ima u odnosu na blizinu grada i zračne luke.


Elizabeta JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube