VIJESTI
20.08.2019 u 18:55

Pitali smo u Grad Dubrovnik kako je moguće da im se dogodi onakav propust sa stratama, evo odgovora

U Gradu koji se diči dugim i zbilja u prošlosti respektabilnim ugledom turističkog bisera, greške koje su se dogodile u engleskom jeziku na stratama koje informiraju o sadržajima u ulici ili komuniciraju nekakav red i pravila ponašanja, ne bi se smjele dogoditi "ni pod razno". Osim što zabavljaju svekoliki domaći puk, one su odraz neodgovornosti i nezainteresiranosti osoba uključenih u proces izrade strata, odnosno posla kojega im je netko povjerio. Greške se događaju, istina, ali bi ih trebalo vidjeti puno prije nego što se nađu u javnom prostoru - nekima za zabavu, a nekima za izrugivanje. Pitali smo u Grad Dubrovnik kako je moglo doći do takvog propusta i koliko je sve to plaćeno, evo njihovog odgovora.


komentara  1

U zadnjih nekoliko mjeseci u kontaktnoj zoni stare gradske jezgre postavljano je više vrsta informativnih bordo strata. Dotrajale postojeće strate s natpisima objekata u ulicama zamijenjene su novim tipiziranim bordo stratama s piktogramima u svrhu što bolje preglednosti  i informiranosti o sadržaju objekta u pojedinim ulicama. Tako su informacije sada ažurirane, a piktogrami obuhvaćaju sedam kategorija: restorani, kafići, slastičarnice, trgovine/suveniri, kulturni sadržaji, uredi i ostale usluge.

U istom bordo stilu, i istih dimenzija - visine 120 cm i širine 60 cm, u Boškovićevoj ulici i Ulici od Puča postavljeno je upozorenje kako ove ulice funkcioniraju kao pješački koridori, kako bi se posjetitelji što manje zaustavljali i blokirali put drugim prolaznicima. Svrha ovih informativnih strata je održati razinu reda i prohodnosti gradskih ulica za vrijeme velikih gužvi u gradskoj jezgri.

Treća vrsta strata komuniciraju pravila ponašanja s piktogramima koja su dosad bila postavljena na pleksiglas pločama na pet lokacija, ažurirane su u okviru projekta Poštujmo Grad te će se postaviti na postojeće lokacije u istom stilu bordo strate.

Tiskano je ukupno 50 strata, a trošak zamjene strata i pripadajućih nosača iznosio je 50.000,00 kn plus PDV. Ističemo kako su za natpise objekata korisnici reklamnog natpisa snosili trošak u iznosu od 500 kuna po jednom retku, nastavno na poziv Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.  Strate su se počele izrađivati i postavljati u srpnju, te je ostalo za zamijeniti još njih tri.

U proces su uključeni službenici UO za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu i UO za poslove gradonačelnika u suradnji s dizajnerskim studijom. Tekst je preveden i lektoriran od strane stručne osobe, pri čemu je na tri strate ipak u konačnici tiskana verzija sa sitnom greškom. Pogreške nikad nisu poželjne, međutim događaju se u svakom poslu u kojem je ključan ljudski faktor.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube