VIJESTI
22.08.2019 u 08:48

Nastava počinje 9. rujna. Što se sve mijenja u novoj školskoj godini?

Na jesen kreće reforma obrazovanja, i to njezina frontalna primjena. No, ne za sve učenike. Od njih ukupno 460.000, svaki treći učit će po novom programu što je ukupno njih više od 150 tisuća - i to svi prvašići i učenici petih razreda, u svim predmetima. Sedmaši će po novom programu učiti samo biologiju, kemiju i fiziku. Uključeni su i srednjoškolci, u prvom razredu gimnazije u svim predmetima. U četverogodišnjim strukovnim školama pak novi sadržaj u prvom razredu učit će se iz hrvatskog, matematike, te engleskog i njemačkog jezika, donosi Dnevnik Nove TV.


komentara  0

Samo učenici u tim razredima dobit će nove udžbenike. Bit će barem fizički lakši od dosadašnjih. U prvom razredu smiju težiti najviše tri kilograma, ali dodate li tome bilježnice i radne bilježnice, jezičak na vagi za udžbenike za prvašića mogao bi se zaustaviti na četiri kilograma.

Udžbenici će imati svoju digitalnu verziju u kojoj će biti oko 30 posto gradiva. Dio kritičara kaže da se višak gradiva, koji nije stao u ove propisane kilograme udžbenika, samo odsjekao i preselio u digitalnu verziju, zbog čega u nekim predmetima nema velike redukcije gradiva.

Napomenimo kako nastava u našoj županiji počinje 9. rujna.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube