VIJESTI
22.08.2019 u 11:27

Jadran Barač: Grad nije ova Gradska uprava, Grad nije HDZ, to nije Mato Franković

Nastavno na jučerašnje priopćenje HDZ-a upućeno predsjedniku dubrovačkog SDP-a Jadranu Baraču u kojemu su između ostalog napisali: "Nevjerojatno zvuči, ali istinito i dokumentirano više puta kako svaki put kada vijećnik Barač treba izabrati stranu Grad ili privatni investitor vijećnik Barač bira privatni investitor." Danas je Barač poslao reagiranje u kojemu ističe kako HDZ na argumente i činjenice odgovara uvredama i manipulacijama te su prema Baraču laž, licemjerje i prevara glavni aduti HDZ-a u javnom djelovanju.


komentara  0

- Posljednja objava Gradskog HDZ-a vezana uz moju objavu o problematici uklanjanja bankomata je ispod svakog razine javnog komuniciranja i izvan svake logike. HDZ na argumente i činjenice odgovara, jedino kako zna, uvredama i manipulacijama. Laž, licemjerje, prevara glavni su aduti HDZ-a u javnom djelovanju.

Zanimljiva je konstatacija da trebam izabrati Grad umjesto privatnih investitora. Ta izjava zapravo govori sve o HDZ-ovom poimanju javne vlasti. Naime, oni ne razumiju što je to zapravo Grad. Grad nije ova Gradska uprava, Grad nije HDZ, to nije Mato Franković. Grad su svi građani koji žive i rade u njemu. Djelovati za Grad znači djelovati i za poduzetnike, slobodno tržišno poslovanje, slobodna demokratska načela. To znači ravnopravno i dosljedno primjenjivati zakonske odredbe.  To znači Grad u kojem su SVI jednaki!

Jesu li ključna pitanja koja muče ovaj Grad riješena?

Nisu! Dapače, imamo obračune na ulicama po načelu „tko jači taj  tlači“. Gradska uprava populizmom manipulira emocijama građana koji doista vole ovaj grad.  Nude nezakonita rješenja po pitanju uklanjanja bankomata, ali ne svima ravnopravno, već samo „nekima“. Nude nedopuštena rješenja i zabrane korištenja parkirnih mjesta „Pašćare“,  opet samo nekima, ali ne svima. Nadalje, nude nezakonite „punomoći“ s ciljem predaje vrijednog gradskog parkinga kako bi „njihov“ privatnik gradio zgrade, Izdavaju dozvole za gradilišta „svojim prijateljima“. Zbog svega toga grad, i doslovno i preneseno, kolapsira i ostaje paraliziran.  Samo sebi, svojima i nikome drugome! To je HDZ-ovo poimanje Grada.

HDZ-ova vlast (lokalna, a i nacionalna) ima beskrupuloznu potrebu da vlada i odlučuje o svemu, a pritom je isključiva i ne podnosi preispitivanja ni kritike. To je vrlo opasna tendencija, koja vodi isključivosti i jednoumlju, protiv čega se borim i nastavit ću tako - stoji u priopćenju za medije predsjednika dubrovačkog SDP-a Jadrana Barača.

HDZ: Barač bi trebao utvrditi gradivo, još uvijek nije usvojio vijećničku prisegu

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube