VIJESTI
23.08.2019 u 10:45

Ogorčeni korisnici poštanskog ureda u Zatonu: kasne nam računi, pošta, a paketi kao da dolaze zapregom

Iz mjesnog odbora Zaton poslano je predsjedniku Uprave Hrvatskih pošta, Ivanu Čulu, oštro pismo u kojemu se traži da hitno "poslože" situaciju u poštanskom uredu Zaton na čije je usluge oslonjeno preko tri tisuće ljudi kojima zbog aljkavosti pošte, kasne računi, paketi "stižu" mjesecima, zbog čega plaćaju kamate i trpe mnoge štete. Njihov prigovor koji je poslan na adresu prvog čovjeka Hrvatske pošte, prenosimo u cijelosti, vjerujući da su ga poslali i mail-om, jer, tko zna kada će pošta iz Zatona stići iz Zagreba!? 


komentara  0

Poštovani,

Obraćamo vam se u ime 3 000 građana koje pokriva poštanski ured 20235 Zaton Veliki a to su naselja :  Lozica, Vrbica, Štikovica,  Mali Zaton, Veliki Zaton, Orašac,Trsteno, Brsečine, Ljubač, Gromača, Kliševo,  Mrčevo, Mravinjac, Riđica i Dubravica.

Korisnici Vaših poštanskih usluga žale se da ne osiguravate kvalitetnu, brzu i pravilnu dostavu svih vrsta pošiljki sukladno propisanim rokovima u skladu  sa Zakonom o poštanskim uslugama, Pravilnikom o obavljanju univerzalne usluge, općim uvjetima poslovanja te aktima Svjetske poštanske unije u međunarodnom prometu.

Unatoč pojedinačnim i medijskim apelima naših građana iz svibnja o.g., koji su se žalili na kvalitetu Vaše usluge  ne vidimo nikakvog pomaka u Vašem poslovanju u ovom Poštanskom uredu.

Građani trpe štetu jer im računi ne stižu na vrijeme pa plaćaju zatezne kamate, preporučene pošiljke stižu prekasno pa propuštaju bitne zakonske rokove pred Upravnim tijelima, a paketi kao da stižu zapregom.

Budući da Vaša i Naša tvrtka ima gotovo monopolistički položaj u poštanskom poslovanju osjećaju se bespomoćno. Sve ovo je kulminiralo nezadovoljstvom i građani su tražili da ovaj problem podignemo i na razinu Mjesne samouprave.

Ovakav odnos prema klijentima nije ni blizu Vaše Misije za koju tvrdite da je: „biti na usluzi građanima ponudom kvalitetnih i inovativnih usluga koje pružaju profesionalni i stručni radnici. Razvijanje novih usluga i unaprjeđenje postojećih smjernice su koje Hrvatska pošta nastavlja pratiti i u budućnosti za dobrobit svojih sadašnjih i budućih korisnika.„

Ako je cilj ovih procesa da Hrvatska pošta i dalje ostane prvi izbor korisnika, molimo da žurno poštanskom uredu 20235 Zaton Veliki pružite svu logističku pomoć na sortiranju i distribuciji poštanskih i ostalih pošiljki iz djelokruga Vašeg rada jer je ovakvo stanje neprihvatljivo i neodrživo i baca ružnu sjenu na Vaš doprinos zajednici koji je kako tvrdite na visokom mjestu.

Koordinacija mjesnih odbora Grada Dubrovnika,

Mjesni odbor Zaton, Mjesni Odbor Orašac, Mjesni odbor Trsteno, Mjesni odbor Gromača, Mjesni Odbor Ljubač, Mjesni odbor Kliševo, Mjesni odbor Brsečine,  Mjesni Odbor Dubravica, Mjesni odbor Mrčevo, Mjesni odbor Riđica.         

 

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube