VIJESTI
23.08.2019 u 12:22

VIJEST iz "Vodovoda": stanovnici Dračevog sela dobili novu mrežu

Vodovod Dubrovnik dovršio je projekt izgradnje mjesne mreže u Dračevom selu. U sklopu ove investicije izgrađeno je novih 580 metara cjevovoda, većinom od nodularnog lijeva, a djelomično i pocinčanih cijevi, a radovi su sveukupno trajali tri mjeseca.


komentara  0

- Problem opskrbe Dračevog sela pitkom vodom trajao je desetljećima. Iako su tamošnji stanovnici imali pitku vodu, u biti nije postojala mjesna mreža već su se kućanstva opskrbljivala putem zasebnih privatnih instalacija koje su dovodile vodu od šahta s vodomjerima na početku naselja do njihovih kuća. Zbog neodgovarajuće kvalitete i načina ugradnje, kao i velike duljine te starosti tih cijevi, često je dolazilo njihovog pucanja. Stoga smo odlučili pokrenuti ovu investiciju i izgraditi modernu mjesnu mrežu i osigurati stanovnicima uvjete života primjerene 21. stoljeću – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio kako je ova investicija zapravo dugoročno rješenje za tamošnju opskrbu pitkom vodom.

- Ovu, oko 490 tisuća kuna vrijednu investiciju, Vodovod je izveo vlastitim sredstvima, a u skoroj budućnosti pokrenut će se i projekt izgradnje mreže odvodnje otpadnih voda ovog područja, koji će se financirati novcem iz EU fondova putem projekta Aglomeracije Dubrovnik.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube