VIJESTI
24.08.2019 u 12:10

VIDEO:Požar na Pelješcu lokaliziran oko 15 sati

Požar koji se u subotu ujutro rasplamsao na samom vrhu Pelješca, uočio je kanader koji je nakon sudjelovanja u gašenju požara na Hvaru nastavio s rutinskim obilaskom terena, kazao nam je telefonskom razgovoru županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. Oko 15 i 10 požar je lokaliziran, ali i dalje nije  ugašen. Zapovjednik Stjepan Simović je oprezan, kaže kako je riječ o površini od 2 tisuće kvadrata, buri te se prisjeća katastrofe koja se dogodila na sv. Iliji. Očekuje kako će požar biti ugašen tijekom večeri.


komentara  0

"Prije nekih sat vremena kanader je u rutinskom obilasku primijetio požar u Pelješcu, prema Lovištu. Pretpostavljamo da je uzrok i ovog požara udar groma.  Na požarište su dosad izbačene tri vodene bombe. Teren je izrazito grub i nepristupačan. Pripadnici DVD-a Orebić i DVD-a Lovište trenutačno izlaze na teren. Tek kad se oni popnu do požarišta znat ćemo kakva je točno situacija, ali vjerujem da ćemo kroz par sati imati situacija pod kontrolom" kazao nam je Simović. 

O požaru na Pelješcu priopćenjem za medije oglasio se i MORH čiji pripadnici pružaju gasiteljima na terenu potporu iz zraka. Nakon što je lokaliziran prvi požar, posada kanadera nastavila je s izviđanjem terena te su uočili novi požar na području Pelješca. 

"Nakon uspješnog gašenja požara  na području Sućuraja na otoku Hvaru jedan od Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je subotu, 24. kolovoza 2019. na novo požarište u naselju Lovište na poluotoku Pelješac u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Kapetan posade Canadaira i zamjenik zapovjednika Protupožarne eskadrile koji je sudjelovao u gašenju požara na Hvaru, bojnik Darko Kučej kazao je kako su požar uspjeli lokalizirati u kratkom vremenu.

„Došli smo na požarište u samom začetku te smo brzo zaustavili njegovo napredovanje. Uzrok izbijanja vjerojatno je udar munje jer je na tom području bilo nevrijeme. Jedan od Canadaira nastavio je izviđati područje prema jugu i to se pokazalo opravdanim jer je također u ranoj fazi otkriven novi požar na Pelješcu te se nadamo kako će posada i ovaj požar uspješno ugasiti“, iznio je bojnik Kučej.

Ovo je 33. požar od početka ovogodišnje  protupožarne sezone (17. lipnja)  na kojem su angažirane  zračne protupožarne požara (20 u Šibensko-kninskoj, po četiri u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 182 pripadnika" kazali su iz MORH-a.

 


dubrovniknet team/ VIDEO: FB Vatrogasci - oni su naši herojiFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube