VIJESTI
27.08.2019 u 15:05

REAGIRANJE Zrinke Rudeš - Kao arhitekt i građanin Dubrovnika, smatram neprihvatljivim način građenja uz Ulicu bana Jelačića

- Političari, političke elite potiču i pokreću izradu prostornih planova, kako bi preko njih ostvarili svoje ideje (prostornog) razvoja zajednice koja ih je birala.Prostorni planovi nekada služe za osmišljavanje budućeg razvoja zajednice samo u jednom segmentu, npr. prometnom, nekada služe realizaciji investicija interesnih skupina, nekada se interesi grupa podudaraju sa javnim interesima...Ja, kao odgovorni voditelj izrade izmjena i dopuna GUP-a, nemam pravo, niti nadležnost, ni uvid u kvalifikacije, kvalitetu, način rada projektanata, izvođača i nadzornih inženjera za građevinske zahvate unutar Dubrovnika. Izmjene i dopune GUP-a ih ne predlažu. Za stanje na gradilištu i oko njega su odgovorni nabrojani sudionici građenja (kao i uvijek), a ne stručni izrađivač izmjena i dopuna GUP-a, piše Zrinka Rudež u svom reagiranju na pismo stanovnika Ulice bana Jelačića.


komentara  0

Stanovnici Ulice bana Jelačića otkrili tko je zaslužan za urušavanje njihove ulice

- Kao arhitekt i građanin Dubrovnika, smatram neprihvatljivim način građenja uz Ulicu bana Josipa Jelačića, na koje se osvrće peticija građana. Ali, jednako mi je neprihvatljivo da se kritike i pitanja upućuju meni, umjesto na prave adrese. Uostalom, autori pisma i znaju koje su adrese prave, iako žele ostaviti dojam neukosti.

Za kraj bih rekla da obožavam ovaj posao, posao izrade prostornih planova kojim se bavim, iako je kompleksan, blizak i najbeznačajnijim i najmoćnijim pojedincima i grupama, i iako od mene traži maksimalne napore, da me nadahnjuje i vodi. Uživam u kreiranju budućnosti prostora u kojem živimo, ma koliko nejasne i nedosljedne
projektne zadatke dobivala, i ma koliko bila izložena podvalama i podmetanjima. Ovo vrijeme i društvena klima koja je u nastajanju, u kaosu, koja je nehomogena, za mene je poticajna, jer zahtijeva od mene angažman svih mojih resursa.

Ne volim medijske istupe, ali sam reagirala istine radi.Prilažem osnovne podatke o izradi i donošenju izmjena i dopuna GUP-a, čiji sam odgovorni voditelj izrade bila, zaključuje u reagiranju dr.sc. Zrinka Rudež dipl. ing. arh.

Cijeloviti tekst pročitajte ovdje.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube