LIFESTYLE
27.08.2019 u 17:58

Začinite dan zdravom himalajskom soli

Nezaobilazan svake kuhinje je sol. Nama najpoznatije vrste su krupna i sitna. U Butizi zdravlja upoznali smo se s najčišćom soli na svijetu, onom himalajskom. Osim što poboljšava okus svakog jela ova sol dobra je za naše tijelo. Osim što je nerafinirana, njome se u tijelo unosi natrijev klorid, odgovaran za pravilno odvijanje metaboličkih procesa u tijelu, prijenos živčanih impulsa, funkcioniranje mišićnog sustava.

 


komentara  0

Himalajska sol je poznata kao zdravi dodatak prehrani jer je najčišća sol na svijetu. Kao i obična sol, dolazi u dvije vrste, na policama je dostupna u krupnom i sitnom obliku. Upravo zbog toga što nije rafinirana i zagađena, a što je iznimno bitno za naše zdravlje, nosi naziv najčišće soli na svijetu.

Konzumiranjem soli u organizam unosimo važan spoj, natrijev klorid koji vrši važnu ulogu u fiziološkim procesima tijela i neophodan je za život i zdravlje jer je odgovoran za metaboličke procese u tijelu, prijenos živčanih impulsa i funkcioniranje mišićnoga sustava, ravnotežu tekućine u tijelu i reguliranje krvnoga tlaka.

Jedna od odlika ove soli je što nije jodirana, a sadrži više kalija, kalcija, magnezija i željeza, a manje natrija od ostalih soli. Odlikuje se savršenom kristalnom strukturom, iz koje naše tijelo bez velikog napora, lako i jednostavno apsorbira sve vrijedne minerale i elemente u tragovima.

Za razliku od morske soli koja ima više nečistoća zbog zagađenja mora, himalajsku sol krasi visoka čistoća. Iskopava se u rudnicima u podnožju Himalaje te se nakon iskapanja drobi, pere i suši.

Osim u prehrambene svrhe, himalajska sol se može koristiti i kao kupka. Korištenje na takav način pozitivno utječe na san, poboljšava cirkulaciju, a odlična je i da čišćenje toksina iz kože. Uz to u Butizi zdravlja može pronaći i sapun od ove soli s kojim možete napraviti odličan piling tijela.

Dijela svijeta poznate su i lampe od odlomljenih mane soli, koje osim prirodna dizajna karakterizira i terapijski učinak. Ova lampa, blagotvorno djeluje na dišne putove, a neutralizira i zračenja te skuplja vlagu iz prostora. 

Za dozu vaše soli čekamo vas na već poznatoj adresi Butige zdravlja!

Pratite novitete na facebook stanici, a očekujemo vas na adresi:

Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22

Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati


sponzorirani članakFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube