KULTURA
04.09.2019 u 20:14

VIDEO/FOTO: Renesansni vrt u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Pred mnogobrojnom publikom u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održala se posljednja ovogodišnja izvedba projekta Renesansni vrt. Osim toga publika je premijerno vidjela i novi  multimedijalni sadržaj koji je Udruga izradila u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o.  s kojom i u budućnosti nastavlja razvijati kulturne programe u ljetnikovcu.


komentara  0

Cijeli mali jubilej od pet godina sinoć je proslavila Udruga Sve ostalo je glazba jer upravo toliko kontinuirano traju njihovi pomno osmišljeni kulturni programi u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Od 2014. godine je započela suradnju sa Zakladom Caboga Stiftung, izvodeći umjetničke programe u obnovljenom ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Svaki je od programa osmišljen u skladu s prostorom i nasljeđem - renesansnim perivojima  i prostorima dubrovačkih ljetnikovaca koji predstavljaju jedinstveni primjer ladanjske arhitekture i urbanog promišljanja,  ali i mjesta okupljanja i umjetnickog stvaralaštva. Projekt Renesansni vrt koji je premijerno izveden 2016. godine, temeljen je na suvremenoj interpretaciji kulturne baštine i polazi od mitskog. 

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, uz koju u komornom ansamblu nastupaju sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Autorica vizualnih materijala je Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski. Suradnica na sinopsisu je Petra Jelača, a konzultantica Maja Nodari. 

Ovaj jednosatni glazbeni program,  „uokviren“  vizualnim materijalima  i kraćim vodstvom Marojice Bijelića, domaćina u liku duha Bernarda Kaboge, posjetitelja uvodi u čaroban ambijenprizivajući davna vremena dubrovačkog ladanja. Ulomak s koncerta dostupan je ovdje. 


Udruga Sve ostalo je glazba u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o. je izradila multimedijalni sadržaj koji je nakon izvedbe premijerno predstavljen javnosti, a daje uvid u širi kulturološki kontekst i značaj dubrovačke ladanjske arhitekture i baštine.  Početak je to razvoja projekta i u vidu kulturnog turizma te brendiranja ljetnikovca kao mjesta za interpretaciju kulturne baštine. 

Projekt  se realizira u organizaciji Dubrovačke baštine d.o.o., produkciji EventLab-a, uz potporu Zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube