VIJESTI
11.09.2019 u 13:47

Oporba zahtijeva ostavku Vilme Kosović: "nije to njena prćija"

Oporbeni vijećnici su na izvanrednoj konferenciji za mediji, po završetku 11. sjednice Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije zatražili da predsjednica Vilma Kosović podnese neopozivu ostavku. Klubovi vijećnika SDP-a i MOSTA-a nezavisnih lista svoj su zahtjev obrazložili nepoštivanjem procedure poslovnika, a vijećnik Kristić je još dodao da je počinjen presedan, kakvog ne pozna ni lokalna i nacionalna politika.  "Vladajuća većina je očito samodostatna, oni nemaju potrebu obavještavati javnost i dati pravo oporbi da postavljaju pitanja. Također smatraju da nisu dužni vijećnicima dostavljati materijale, već da mi sami bez obzira iz kojeg dijela županije dolazili, morali obilaziti urede županije i biti u potrazi za terminima sjednica i materijalima" zaključio je Kristić. 


komentara  0

- Klub SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije razočaran je današnji ponašanjem i postupanje aktualne predsjednice županijske skupštine Vilme Kosović. Tražimo da zbog nepoštivanje procedure poslovnika podnese neopozivu ostavku na svoju dužnost. Tijekom današnje sjednice razvidno je da vijećnici nisu imali pravo na pristup informacijama, a to je nedopustivo – kazao je u ime SDP-a Davor Penić.

- I klub vijećnika MOST-a nezavisnih lista zbog istih razloga traži da Vilma Kosović podnese ostavku na svoju dužnost -  kazao je Pero Jerković. 

Oporbeni vijećnici su kazali da će nastaviti rad u 12. sjednici županijske skupštine, jer nemaju razlog za nesudjelovanje.

Vijećnik Kristić dodao je da sporno što je vijećnicima na početku 12. županijske skupštine uskraćeno pravo da postavljaju vijećnička pitanja.

- Smatramo su se u ovoj pauzi između dvije sjednice, vijećnici trebali obavijestiti da nova sjednica započinje. Također, trebalo smo imati pravo postaviti naša pitanja, poglavito iz razloga jer su neki vijećnici upisani još za vrijeme protekle sjednice i tim redoslijedom su trebali postavljati i pitanja. Vladajuća većina je očito samodostatna, oni nemaju potrebu obavještavati javnost i dati pravo oporbi da postavljaju pitanja. Također smatraju da nisu dužni vijećnicima dostavljati materijale, već da mi sami bez obzira iz kojeg dijela županije dolazili, morali obilaziti urede županije i biti u potrazi za terminima sjednica i materijalima. Ovo je zaista presedan, koji je dosad nezabilježen na svim razinama politike, od lokalne do nacionalne. Vilma Kosović bi zbog ovoga trebala podnijeti ostavku na mjesto predsjednice županijske skupštine. 

Oporbeni vijećnici su se nakon davanje izjava za medije vratili u vijećnicu i nastavili sudjelovati u radu 12. sjednice Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube