POLITIKA
12.09.2019 u 14:32

MOST "opleo" po županijskim vijećnicima, predsjednici Kosović i medijima

Na jučerašnjoj sjednici Županijske  skupštine Dubrovačko-neretvanske županije bilo je dosta burno, a najveća rasprava vodila se oko Vile Rašica o kojoj se već raspravljalo u srpnju, no tada je sjednica bila prekinuta kako bi se vijećnici mogli očitovati o pravu prvokupa te vrijedne nekretnine.


komentara  1

Most navodi da se na sjednici dogodio potpuni preokret, te ističu kako  je vladajuća većina pokazala kako može pasti niže nego što su i sami očekivali. “Jučerašnjoj tragediji koja se odigravala u gradskoj vijećnici najviše  je pridonijela sama predsjednica Skupštine Dubrovačko - neretvanske županije Vilma Kosović, koja ni sama nije svjesna da su je njene kolege žrtvovale kako bi pokušale sprati ljagu sa sebe zbog sramotne  predaje Vile Rašica u ruke poduzetnicima Pripuzu i Blažu Petroviću, inače odličnim prijateljima njihovog koalicijskog partnera Stipa  Gabrića Jamba”, kažu u Mostu.

Ističu kako se predsjednica  Kosović na sve moguće načine trudila opravdati promjenu svoga stava o korištenju prava prvokupa za koje se na prethodnoj sjednici svim srcem zalagala, pritom spominjući svoju  komunikaciju s brojnim institucijama koje su je navodno savjetovale da se odustane od prvokupa dvije petine vrijednog građevinskog zemljišta, jer prethodno navedeni poduzetnici ranije nisu ponudili preostale tri petine Vile Rašica na prodaju Županiji.

“Moramo istaknuti da korespodenciju predsjednice Skupštine s institucijama koje ona navodi nitko nije vidio, iako se pohvalila kako je bila vrijedna i konzultirala institucije te pozvala novinare da  istraže sumnjivu kupoprodaju tri petine. Umjesto da obznani cijelu  korespondenciju, iako je teško vjerovati da ista uopće postoji, te da vladajućom većinom podigne kaznenu prijavu protiv navedenih poduzetnika zbog prema njenim navodima sumnjivih radnji, ona je radikalno promijenila svoj stav te ih je zajedno s ostalim Županovim  poslušnicima nagradila s preostale dvije petine zemljišta odustavši  od prvokupa na jednak način kao što su im prošle godine prepustili  75000 m2 Park šume Petka, već tada pokazavši da su robovi interesnih  skupina”, navode iz Mosta.

Bitno je istaknuti da je Most prije godinu dana ukazivao da Grad ili  Županija trebaju otkupiti 70.000 m2, te su isticali da je to od  strateškog interesa, također su na Županijskoj skupštini koja je održana prije dva mjeseca apelirali da se podrži važnost prvokupa dvije petine od ukupno 10000 m2 građevinskog zemljišta unutar obuhvata Vile Rašica.

Osim rasprave o Vili Rašici, bilo je burno i na četvrtoj točki dnevnog  reda koja se odnosila na zakupnine za poslovne prostore domova zdravlja, a na koju je Most već prethodno upozorio.

“Okarakteriziravši jednu plemenitu javnu službu tržišnom djelatnošću, te tako pristupajući utvrđivanju visine zakupnine liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, vladajuća većina osim poslovične  bahatosti pokazala je nerazumijevanje materije i pogurnula ionako  duboko narušeno stanje u zdravstvu u još veću provaliju. Pritom nisu imali minimum poštovanja prema liječnicima koji su nazočili sjednici te im nisu dopustili da se obrate vijećnicima i očituju na predloženo povećanje zakupnina”, naglašavaju iz Mosta.

Iz Mosta ističu da je vrhunac bahatosti ipak izveo Stipe Gabrić Jambo, te navode da je slavodobitno pristupio govornici, iskritizirao odluku o povećanju cijena zakupa, te se potom zadovoljan vratio u svoju klupu, te glasao za prijedlog vladajuće većine i tako osigurao potrebnu većinu za donošenje odluke.

Također navode da su u znak solidarnosti s liječnicima u primarnoj  zdravstvenoj zaštiti napustili sjednicu te su naglasili da očekuju da će njihova kolegica, inače predsjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije podnijeti neopozivu ostavku na svoju dužnost.

Za kraj ističu: “Žalosti nas da i dobar dio medija u ovome  što se danas odigralo u gradskoj vijećnici ne vidi ništa sporno te da su vijesti o prodaji Vile Rašica te povećanju zakupnina liječnicima koji pružaju uslugu primarne zdravstvene zaštite žiteljima cijele županije prenijeli kao sasvim normalne i poželjne događaje, a gotovo nitko nije osudio ni sramotno i nedopustivo ponašanje predsjednice  skupštine.”


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube