POLITIKA
12.09.2019 u 20:28

Šuica još treba razjasniti pitanje imovine

Dubravka Šuica cijelu je karijeru izgradila kao javna službenica, a podaci o tome kako je stekla imovinu koja znatno premašuje njezina primanja i dalje su nedostupni javnosti, donosi gong.hr.

 


komentara  1

Dubravka Šuica, buduća povjerenica Europske komisije (EK) za demografiju i demokraciju, prema imovinskim karticama objavljenima na stranicama Europskog parlamenta, cijelu je karijeru izgradila na pozicijama javne službenice; kao profesorica, ravnateljica gimnazije, potom saborska zastupnica i gradonačelnica s primanjima od tisuću do pet tisuća eura bruto. U viši platni razred, do deset tisuća eura bruto, ušla je tek kao zastupnica u Europskom parlamentu (EP). Na pitanje kako je stekla imovinu koja znatno premašuje njezina primanja u javnoj službi Dubravka Šuica još uvijek nije jasno odgovorila. Tijekom sjednice saborskog odbora gdje joj je to pitanje postavljeno, pozvala se na imovinske kartice u arhivi Sabora gdje je, kako je objasnila, sve navedeno. Ti podaci, međutim, i dalje nisu objavljeni.

Predložene povjerenike Europske komisije (EK), nakon što su predstavljeni resori koje će voditi, krajem mjeseca očekuje saslušanje na odborima Europskog parlamenta (EP) koje može dovesti i do povlačenja kandidature ili promijene portfelja. Koalicija europskih nevladinih organizacija AlterEU odlučila je prije toga organizirati hackathon s ciljem da o povjerenicima prikupi što više informacija dostupnih iz službenih, javnih izvora. Hackathonu u Brusselu iz Zagreba se pridružila i Gongova ekspertna skupina civilnih hakera Code for Croatia.

Zašto je Šuica u Europskom parlamentu glasala protiv dvije rezolucije o rodnoj ravnopravnosti (Estrela report, Zuber report) kao i protiv sankcioniranja Mađarske, a onda i Poljske – iako se kasnije predomislila i pridružila većini - zbog kršenja vladavine prava, moglo bi se pojaviti među pitanjima tijekom trosatnog saslušanja u parlamentarnom odboru koje će se prenositi uživo na stranici EP-a.

Više pročitajte ovdje. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube