VIJESTI
15.09.2019 u 14:05

Poliklinika Glavić terapeutima diljem Hrvatske omogućila besplatnu Bobath edukaciju

Poliklinika Glavić nedavno je odlučila organizirati osnovni Bobath tečaj, s ciljem poticanja usavršavanja mladog, obrazovnog i stručnog kadra te njegovog zadržavanja u Hrvatskoj. Osim što su dodatno uložili u znanje svojih zaposlenika, pet ovakvih tečaja odlučili su pokloniti mladi fizioterapeutima koji si zbog objektivnih, obiteljskih i životnih razloga ovu edukaciju nisu u stanju sami financirati. Pri odabiru su vodili računa o gradu iz kojeg kandidati dolaze, njihovom imovinsku cenzusu, IBITA kriteriju, te u kojoj od državnih zdravstvenih inustitucija rade. Zaprimilu su sto prijava, a vrijedne edukaciju dobili su po jedan fizioterapeut iz OB Vukovar, Doma zdravlja Novalja, OB Virovitica, udruge osoba s invaliditetom Sunce iz Makarske te Varaždinskih toplica.


komentara  0

Osnovi cilj kojim se Poliklinika Glavić vodila prilikom organizacije ovog tečaja bio je prekidanje trenda iseljavanja mladih te poboljšanje kvalitete dostupne zdravstvene skrbi, a time i života svih građana Hrvatske.  Stoga su od ukupno dvanaest mjesta previđenih za svoj zaposlenika, odlučili pokloniti pet besplatnih edukacija fizioterapeutima koji zbog objektivnih, obiteljskih, životnih razloga ne mogu sami sebi osigurati edukaciju na nekom od vodećih fizioterapeutskih tečajeva.

Po raspisivanju natječaja zaprimili su sto prijava, od kojih je četrdeset bilo potpuno. Istaknuli su kako im nije bilo lako odabrati petero onih koji će dobiti ovu besplatnu edukaciju.  Kandidate su rangirali prema po sljedećim kriterijima: zaposlenost u nekom od državnih znanstvenih institucija, ispunjavanja IBITA kriterija, imovinskom cenzusu, te geografskom položaju institucije. 

Promišljajući o navedenim kriterijima, Poliklinika Glavić dodijelila je ovu edukaciju po jednom fizioterapeutu OB Vukovar, Doma zdravlja Novalja, OB Virovitica, udruge osoba s invaliditetom Sunce iz Makarske te Varaždinskih toplica.

„Edukaciju smo poklonili fizioterapeutu iz OB Vukovar kako bi pomogli sprječavanju trenda iseljavanja iz naše lijepe Slavonije te osigurali svom stanovništvu grada Vukovara i okolice još kvalitetniju rehabilitaciju neuroloških bolesnika.

Osim Slavonije, trend iseljavanja prati i naše otoke te smo iz tog razloga  jednu edukaciju odlučili pokloniti fizioterapeutu iz Doma zdravlja Novalja, kako bi osigurali otočanima što kvalitetniju neurorehabilitaciju te smanjili potrebu odlaska na liječenje u obližnje gradove te nerijetko iseljavanja obitelji zbog potreba dugoročnog liječenja.

U Virovitici niti jedan fizioterapeut ne posjeduje certifikat o završenom Bobath tečaju. Upravo smo fizioterapeutu iz OB Virovitica odlučili omogućiti ovu edukaciju, a vjerujemo da će ovaj slavonski grad i njegova okolica ovako dobiti još kvalitetniju i bolju fizikalnu terapiju neuroloških bolesnika.

Udruge koje skrbe o invalidima često ne mogu izdvojiti financijska sredstva za rad, a kamoli pružiti svojim zaposlenicima jednu ovakvu vrstu edukacije. S obzirom na želju za promicanjem njihovog rada, četvrtu edukaciju poklonili smo fizioterapeutu iz udruge osoba s invaliditetom Sunce iz Makarske.

I na kraju, petu edukaciju poklonili smo fizioterapeutu iz Varaždinskih toplica, najvećem spinalnom centru u Hrvatskoj, koji skrbi o više stotina pacijenata, a svojom stručnošću i predanošću uvelike je pomogao velikom broju pacijenata. Nadamo da će još jedan Bobath terapeut doprinijeti smanjenu stope invalidnosti u Hrvatskoj te pružiti još kvalitetniju rehabilitaciju neuroloških bolesnika“ stoji u obrazloženu odluke Poliklinike Glavić.

Iz poliklinike su se na kraju zahvalili svim kandidatima na iskazanom interesu, uz obećanje da će u skoroj budućnosti objaviti još ovakvih natječaja.

„Nadamo se da ćemo na ovaj simboličan način doprinijeti ostanku mladog i stručnog kadra u Hrvatskoj“ zaključili su iz Poliklinike Glavić. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube