KULTURA
13.09.2019 u 16:57

Katja Bakija na čelu Studentskog teatra Lero i iduće četiri godine

"Studentski teatar Lero izveo je u protekloj godini dvadeset i pet predstava, kojima je prethodilo osamdeset i devet pokusa, te devet drugih programa, kojima je pružena prostorna i tehnička podrška. Lerova predstave redovito su izvođene u periodu od studenog 2018. do ožujka 2019. Studentski teatar Lero sudjelovao je i u programu tri festivala, te u projektu "Lazareti - kreativna četvrt grada Dubrovnika, zbog koje se tijekom svibnja morao preseliti iz desete u treću Lađu Lazareta, što je podrazumijevalo premještanje tehničke opreme i njeno ponovno postavljanje za stvaranje uvjeta potrebnih kazalištu, zbog čega je i došlo do mjesec dana pauze rada na predstava" stoji u dijelu Izvješća o radu koje je Izborno skupštini ovog teatra predstavila tajnica Ksenija Medović, dok je na koncu skupštine dosadašnja predsjednica Katja Bakija dobila povjerenje svih nazočnih te će ovu funkciju obnašati i iduće četiri godine. 


komentara  0

Održana Izborna skupština Studentskog teatra Lero, na čijem je početku tajnica Ksenija Medović podnijela iscrpno izvješće o radu u proteklom periodu.

Studentski teatar Lero je u 2018. postavio tri premijerna naslova: "Kaplje" s tri izvedbe i 40 pokusa, predstava za odrasle "Sunce je izašlo", šest izvedbi i 30 pokusa i predstava za djecu "Kominča", pet izvedbi s pet pokusa.

Ponovno su izvedeni reprizni naslovi "Kitice i perlice" deset izvedbi i dvanaest pokusa, dok je jednom izveden "Libro svetog Vlaha".

Studentski teatar Lero je u proteklom razdoblju obilježio 50 godina postojanja postavljanjem izložbe fotografija svog dugogodišnjem člana Željka Tutnjevića, u predvorju Kazališta Marina Držića, uz scenski program na otvaranju izložbe, naslova "Lero Tutanj", te je u svom prostoru pružao tehničke uvjete za ostvarenje drugih programa (sva programa za Dubrovačke ljetne igre, tri programa za DDKI, jedan program za Smotru dramskih amatere Dubrovačko-neretvanske županije, te dva programa za Udrugu Deša).

U proteklom razdoblju izvedeno je dvadeset i pet kazališnih izvedbi, kojima je prethodilo osamdeset i devet pokusa, te devet drugih programa, kojima je pružena prostorna i tehnička podrška. Lerove predstave su redovito izvođene od studenog do ožujka. Lero je sudjelovao i u programu tri festivala, te u projektu EU i Grada Dubrovnika, "Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika", zbog kojeg se u svibnju selio i iz deset u treću lađu Lazareta, što je podrazumijevalo premještanje tehničke opreme i njeno ponovno postavljanje za stvaranje potrebnih uvjeta kazališta, odnosno mjesec dana pauze na radu u predstava.

Od lipnja 2018. do srpnja 2019. Lero je redovito usklađivao termine izvedbi i pokusa s udrugom Deša, jer su bili smješteni u istom prostoru koji je bio odijeljen zatorom, bez zvučne i svjetlosne izolacije, pa im je i rad bio otežan.

Ove godine odigrani su reprizni naslovi "Kaplje", "Kitice i perlice", "Sunce je izašlo", "Kominčna", narodne bajke za djecu. Obilježena je i Festa sv. Vlaha scenskim pripovijedanjem za djecu "Libro svetoga Vlaha", Jasne Held, a "Kapljama" je obilježen Međunarodni Dan žena.

Ove je godine Lero započeo s pokusima predstave "Sivo na golubove" Davora Mojaša, i predstave "Bajke" Jasne Held, a također se počela pripremati i dramaturgija za scensko pripovijedanje "Orlando sanja."

U proteklom razdoblju započeo je i projekt "Mjesto zajednice - razvoj društveno kulturnog centra Lazareti" kojeg nose "ART Radionica Lazareti", "Deša" i "Lero", a u kojem sudjeluju EU fondovi i Grad Dubrovnik. Projekt traje do 31. prosinca 2019.

Po završetku obnove zadnje tri lađe u Lazaretima Lero je  preselio u 8. lađu, što je opet iziskivalo zahtjevne radove na postavljanju rasvjete, ozvučenja I drugih potrebnih uvjeta za probe i  održavanje predstava.

Nakon prezentacije Izvješća o radu prezentirani su i budući projekti Lera. Tako će do kraja godine biti izvedene predstave „Bajke majke“, Jasne Held,  projekt “Orlando”, u režiji Marka Mijatovića i „Sub Rosa“, u režiji Davora Mojaša, Lero će, po običaju, sudjelovati I u manifestaciji Noć kazališta u studenome.

Na koncu Izborne skupštine je dosadašnja predsjednica Katja Bakija dobila povjerenje svih nazočnih članova Lera i dužnost predsjednice će obnašati i u idućem četiri godišnjem mandatu.


dubrovniknet team/izvor:libero portalFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube