VIJESTI
16.09.2019 u 15:43

VLASNIK RESTORANA NA BRGATU - nisam je udario, neka mi se vrati svo zlo, koje sam joj poželio

Vlasnik restorana Popret na Brgatu, Pero Nadramija, kojeg je bivša zaposlenica na društvenim mrežama optužila za nasilje i povredu radnih prava, podignut će protiv nje privatnu tužbu zbog klevete, ali i prijedlog kaznene prijave zbog objavljivana osobnih podataka. Tvrdi kako u svojih 20 godina rada u ugostiteljstvu nikad nikome nije ostao dužan, kako nikoga, pa ni ovu zaposlenicu, nije udario i da dosad nije imao nikakvih problema s djelatnicima ovog, ali ni drugog svog restorana u Gradu. Ispričao nam je svoju stranu incidenta koji se dogodio u subotu.


komentara  0

"Priznajem da sam tu djevojku "počastio" uvredama, ali nisam je udario, potegnuo sam je jače dok je sa štapom od metle ili moča, krenula prema drugoj zaposlenici, pomoćnoj kuharici, s kojojom se svađala. Nije ni ona meni ostala dužna na uvredama, a najviše me pogodilo što je pri tom vrijeđala i članove moje obitelji", kaže Nadramija.

On tvrdi kako je njegova bivša zaposlenica u petak tražila slobodno od 19 sati, kako bi dočekala sestru, koja joj je navodno dolazila u posjetu, a kasnije je doznao da je te večeri radila u novootvorenom klubu u Šipčinama, gdje je trebala raditi i u subotu uvečer.

"Naše radno vrijeme je od 16 do 23 sata. U subotu iza 16 sati, našao sam je kako posprema taracu i plače. Rekla je da je riječ o osobnim problemima. Uru vremena iza toga čuo sam galamu u kuhinji. Svađale su se ona i pomoćna kuharica, na koju je ona krenula sa štapom odmetle ili moča, nisam siguran. Potegnuo sam je. Sasula mi je u lice niz uvreda. Nisam joj ostao dužan. Vrijeđala je i mene i moju obitelj...Nisam je udario. Svak tko me pozna zna koliki sam i da imam 160 kila, da sam je udario sigurno bi imala, makar i lakše ozljede, a nema ozljeda. Nikad u svojih 20 godina, koliko radim ovaj posao nisam bio agresivan i nikome nisam ostao dužan", ispričao nam je Pero Nadramija.

Vlasnik restorana na Brgatu fizički nasrnuo na zaposlenicu, prekšajno sankcioniran

Na pitanje o radničkim pravima i korištenju slobodnih dana, na koje se djevojka požalila i navodno restoran i vlasnika prijavila Inspekciji rada, Nadramija odgovara slijedeće.

"Ona je počela raditi u 6. mjesecu i tad je iskoristila 9 dana godišnjeg odmora, zbog polaganje nekih ispita. Naše radno vrijeme je od 16 do 23 sata. Nekad završimo u 22, nekad u 23 sata. Nekad se ostajalo i duže. U prosjeku se radi 6 do 6 i po sati na dan. Plaća je bila 5,5 tisuća kuna, a bakšiš su oni dijelili na kraju smjene. Uz to sam joj plaćao smještaj u Šipčinama, koji stoji 1,5 tisuća kuna i mogla je jesti i piti u restoranu, što god hoće. Saznao sam da je ona dogovorila dodatan rad u jednom klubu u Gružu, gdje je navodno radila u petak, kad je u nas tražila slobodno. Nemam ništa protiv toga", kaže Nadramija.

Još jednom naglašava kako nikoga, pa ni djelatnicu nije udario.

"Neka mi se vrati svo zlo, koje sam joj poželio", zaključuje Nadramija.


K. F.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube