KULTURA
18.09.2019 u 19:17

UNSEEN III - Mali festival koji u Cavtatu otvara velike teme

Nakon druženja na LAstovo.OTOKGLAZBE festivalu, Kino susreta na Grudi, još malo i počinje treće izdanje Unseen mini film festivala.  Od 2. do 6. listopada ove godine na različitim lokacijama u Cavtatu odvijat će se projekcije novog izdanja festivala i to kroz nekoliko festivalskih programa.


komentara  0

Kao i ranijih godina, središnje mjesto u programu zauzima selekcija filmova mladih autora pristiglih po javnom pozivu objavljenom proljetos. Unseen nastavlja praksu programske suradnje s drugim festivalima u Hrvatskoj i regiji i  dovode nam zagrebački Subversive Film Festival i selekciju filmova iz njihovog ovogodišnjeg programa koju je odabrala kustosica Dina Pokrajac, ali i berlinski festival Mov(i)e Activism koji organizira programe u različitim europskim gradovima s naglaskom na rad s lokalnim zajednicama. Ugostiti će i beogradski festival Vizantrop, te kurdskog umjetnika Serveta Cihangiroglu i bosansku umjetnicu s engleskom adresom Arminu Pilav koji će zajedno kroz hibridnu formu performansa, šetnje i izložbe predstaviti svoj rad. 

Ovogodišnji žiri u sastavu Katerina Duda, Tena Gojić i AZ Stolica donio je odluku koje filmove ćemo gledati početkom studenog u Cavtatu:

Bolji život Kena K, Martina Lončar
Dogs, moon river and Baudelaire, Marija Kovačina
Duplo K, Barbara Raad i Constance Camus Govoroff
Fish ing, Marina Krištofić - Marinsky
Jabuka, tri dvopeka, jogurt, Anita Čeko
Moongroom, Andrea Resner
Odrasti u malo drvo, Noemi Ribić
Osmijeh, Matea Kovač
Vertigo, Martina Ištvan
Vječna sreća, Marinela Salie
Zovem se Adnan i neću vas raznijeti, Adnan Smajić

Uvijek se trudimo od Cavtata tih par dana načiniti mjesto okupljanja mladih autora iz Jugoistočne Europe koji će onda kroz neformalno druženje i upoznavanje moći razgovarati o svojim novim idejama i budućim filmskim projektima, stoji u facebook grupi festivala. ALI to nije sve ...

Uz to što Unseen nastoji ponovno pokrenuti filmski život u Općini Konavle, taj mali festival u maloj sredini se nije libio otvarati i nešto veće teme kako selekcijom filmova u svom programu i razgovorima, tako i raspravama koje su bile dio festivalskog programa. Festival je, uostalom, i pokrenut s ciljem revitalizacije određenih lokacije u urbanitetu Cavtata i davanja drugačije namijene od postojeće koja je u ovom dijelu države i svijeta, gotovo uvijek turistička.

U skladu s tim, tema javnog prostora, a onda i prostora općenito (njegovih geografskih, političkih i kulturnih slojeva)  je nešto što je nit vodilja Unseena koju neće izgubiti ni treću godinu zaredom. Kroz diskurzivni program razgovarat će se o aktualnim projektima u ovoj sredini koji potencijalno narušavaju kvalitetu života građana i mogućnost korištenja zajedničkih resursa i javnog prostora.

UNSEEN III te zove - Budi SUDIONIK!


dubrovniknet teamILUSTRACIJA: Lucija BužančićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube