VIJESTI
18.09.2019 u 20:24

ODBIJENA ŽALBA STRABAGA Grčki Avax gradit će obilaznicu Pelješkog mosta

Odbijena je žalba Strabaga na odluku da grčki Avax gradi Stonsku obilaznicu, objavila je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave. Radi se o južnom dijelu pristupnih cesta Pelješkom mostu, donosi Večernji list.

 


komentara  0

Austrijski Strabag u žalbi podnesenoj 6. kolovoza, a koja je sada odbijena kao neosnovana, osporava zakonitost postupanja naručitelja kod pregleda i ocjene odabrane ponude.

U odluci stoji kako je naručitelj u odgovoru na žalbu naveo da Strabag ne može dobiti ugovor jer nije najpovoljniji, niti bi mogao biti najpovoljniji "u slučaju osporavanja osobne reference stručnjaka 2 jer odabrani ponuditelj i bez sporne reference i dalje ostvaruje veći broj bodova nego žalitelj".

Dkom zaključuje kako je na temelju rezultata cjelokupnog dokaznog postupka i primjenom relevantnog pravnog okvira utvrđeno da naručitelj nije imao osnova isključiti odabranog ponuditelja iz postupka javne nabave te da je odabrana ponuda prema kriteriju za odabir ponude i bez sporne potvrde ekonomski najpovoljnija. - Stoga, u konkretnom slučaju, eventualna neistinitost sporne potvrde nije od utjecaja na zakonitost Odluke o odabiru - naveo je Dkom.

Cijeli članak pročitajte ovdje


dubrovniknet team/Izvor:Večernji.hrFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube