VIJESTI
19.09.2019 u 08:41

KRISTIĆ: Građevinski lobi melje sve pred sobom, a gradska uprava nema snage oduprijeti se

"Snimke izvođenja nedopuštenih radova u sitne sate na gradilištu podno Ulice Bana Josipa Jelačića na žalost ukazuju kako građevinski lobi melje sve pred sobom i kako ova gradska uprava očito nema snage oduprijeti se privatnim interesima niti kada je u pitanju poštivanje odluke koju je sama donijela" stoji u jutrošnjem priopćenju Marka Kristića u kojem se osvrnuo na snimku noćnog izvođenja radova u Burbonu. Kristićevo priopćenje prenosimo u cijelosti. 


komentara  1

"Pored svih trauma koje proživljavaju stanovnici zgrada iznad gradilišta, zbog urušavanja prometnice koja je mjesecima zatvorena pod izlikom sanacije urušenog iskopa, u razdoblju turističke sezone u kojem je bila na snazi zabrana izvođenja teških građevinskih radova stanovnici Ulice Bana Josipa Jelačića morali su i dalje moraju proživljavati nove traume i slušati i gledati kako se pred njihovim očima izvode zabranjeni radovi, bez da gradska uprava na to uopće reagira.

I nije ovo jedino gradilište na kojem ponašanje investitora  izaziva revolt građana, a na kojem su se očito, bez ikakve reakcije gradske uprave u vrijeme zabrane izvodili radovi koji nisu dopušteni gradskom odlukom ( gradilište u Ulici Gabra Rajčevića na Montovjerni).

Dok se opravdano pokazuju mišici na bankomatima i zabranama korištenja javnih površina zbog narušavanja komunalnog reda, okreću se i savijaju leđa pred mašinerijom koja nemilosrdno proždire Grad. Pitamo se gdje su nestali ti mišici u ovom slučaju i kako se ovdje investitorima koji su svakodnevno kršili komunalni red nisu izricale mandatne kazne kao vlasnicima bankomata?

Ujedno molimo gradsku upravu da, kako bi uvjerila građane da postupa u skladu s svojim odlukama i da na jednak način tretira svako kršenje komunalnog reda  javno objavi popis svih investitora kojima su izdani prekršajni nalozi zbog nepoštivanja Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika."

Gradski vijećnik

Maro Kristić


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube