VIJESTI
20.09.2019 u 12:26

Ovo su brojke koje su alarmantne i trebale bi biti dovoljan razlog za konačnu reakciju vlasti!

U četiri mjeseca je kroz Kupare prošlo skoro 3 milijuna vozila, brojač Hrvatskih cesta je zabilježio od 1. svibnja do 1. rujna skoro 66 tisuća prometala više nego lani u tom istom razdoblju. Prema ovim podacima, dnevno u prosjeku kroz Kupare prođe 23 tisuće vozila. Jesu li ove brojke dovoljan razlog za sve razine hrvatske vlasti, od lokalnih do državnih, da se KONAČNO pokrene izgradnja još jedne ceste prema Zračnoj luci i državnoj granici prema Crnoj Gori?  S ovim brojkama, kolone su očekivana svakodnevnica. Umjesto pravih, pametnih rješenja, promet kroz Župu usporio se dodatnim preprekama, semaforima.


komentara  1

Iako su i ovakve brojke dovoljne za izazvati "glavobolju", stanje na cesti iz smjera istoka prema Gradu je i "dramatičnije" kada im se pribroje sva vozila koja se u promet uključuju na Dupcu, iz smjera Župe dubrovačke i s granice prema Trebinju. 

Što se, pak, prometa sa zapadne strane prema Gradu tiče, mjerač postavljen u Zatonu je izbrojao skoro 1,7 milijuna vozila u spomenutom četveromjesečju, odnosno, riječ je o skoro 14 tisuća vozila dnevno u prosjeku od 1. svibnja do 1. rujna. 

U Sustjepanu su brojke veće. Tamo postavljeni mjerač bilježi skoro 1,85 milijuna vozila od 1. svibnja do 1. rujna, što gledano u dnevnom prosjeku znači 15 tisuća vozila. 

Kad se sagledaju ove brojke i kada se one vizualiziraju kroz prizore koji sve sudionike u prometu prema Gradu dovode do ludila tijekom turističke sezone, jedino što se može zaključiti je da je vrijeme ne zrelo, nego (pre)zrelo da se konačno "prisili" vlasti da se uhvate u koštac s izgradnjom još jednog ozbiljnog cestovnog koridora prema granici sa Crnom Gorom. Promet i broj vozila se ne može ograničiti, ali se treba konačno nešto poduzeti u rješavanju ovog velikog infrastrukturnog problema. Valjda je proteklih 50 godina sasvim dovoljan rok za "priče" i pričice i jadikovke o potrebi izgradnje brze ceste.   

U dvije godine (od 2017. do 2019.)  je kroz Kupare prošlo 190 tisuća vozila više u ta četiri mjeseca, a nitko ne može očekivati kako će se ta brojka smanjivati. Dapače!


L.C.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube