LIFESTYLE
20.09.2019 u 21:39

FOTO: Klapa Kaše promovirala svoj novi album pred domaćom publikom

Klapa Kaše večeras je u Sponzi promovirala svoj treći album. Pred dubrovačkom publikom otpjevali su i odsvirali  „Tezoro“  koji su sakupljali i oblikovali proteklih nekoliko godina. Uz već poznate pjesme, koje su već našle svoje mjesto pod suncem, na albumu je i nekoliko iznenađenja. Tako je publika po prvi put čula pjesmu „Rosulica“ nedavno preminulog maestra Đela Jusića. 


komentara  0

Klapa Kaše dosada je snimila album „Rego“, album „Tragom Republike“  na kojem su rekonstruirali neke stare narodne napjeve, a večeras su predstavili i „Tezoro“. 

- Dan prije Kandelore u crkvi sv. Vlaha izvest ćemo moju skladbu Misu sv. Vlahu. Riječ je o acapella djelu u 9 stavaka. Na tome radimo već četiri mjeseca. Čim završimo Misu, ide projekt kolendi. Pronašli smo 15 kolendi od Dubrovnika do Splita. Dvije, tri su već poznate, a ostale izvodimo javno po prvi put. Neke smo izvukli iz arhiva, neke smo rekonstruirali iz snimki koje su nam poslali ljudi. To će biti sljedeći album. Kolende su posebnost našeg kraja. One su živa i autohtona baština, ljudi ih još znaju i pjevaju, običaj koji živi, a mi se nadamo taj običaj  s albumom dokumentirati i još više oživjeti - rekao je Vicko Dragojević u intervjuu za Dubrovniknet.

Vicko Dragojević, voditelj Klape Kaše: nije nam cilj stajati iza neke pjevačke zvijezde i mumljati, mi stvaramo i izvodimo vlastitu glazbu


E. JelićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube