VIJESTI
30.09.2019 u 19:27

PORAZNI REZULTATI: Više od polovice upisnih mjesta na dubrovačkom sveučilištu ostalo je prazno

Nakon drugog jesenskog roka upisa u prediplomske studije na Sveučilištu u Dubrovniku od ukupno 577 upisnih mjesta, čak je 296 nepopunjenih, više od polovice. Ove brojke trebale bi nas zabrinuti jer nekad izrečena ideja o Dubrovniku koji bi se trebao razvijati kao studentski grad, nije očito zaživjela. Studentski dom, možda će promijeniti trendove, no ako se ovako nastavi, svi studenti koji studiraju u Dubrovniku, a nisu iz Grada,u njemu će naći dom. Činjenica, koja je dokazana i znanstvenim istraživanjem, kako mladi u gradovima u kojima „cvjeta“ turizam gube volju za obrazovanjem, zbog „lake“ zarade, nakon ovih poraznih rezultata upisa, ne samo u Dubrovniku nego i u cijeloj Hrvatskoj, trebala bi nas natjerati na razmišljanje o budućnosti. Je li mi s turizmom napredujemo ili...? U nastavku donosimo detaljne rezultate upisa na dubrovačko sveučilište i pregled praznih mjesta. 


komentara  0

Najveći interes, kao i na ljetnom upisnom roku iskazan je za stručni studij sestrinstva na kojem je kvota od 26 studenata ispunjena.

Odjel za komunikologiju od 51, popunio je 44 mjesta.

Na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, na kojem su brucošima ponuđena četiri sveučilišna i dva stručna studija, upisala su se 83 studenta dok je 118 mjesta za studiranje ostalo nepopunjeno.

Pomorski odjel koji tradicionalno u Dubrovniku bude dobro popunjen, ove godine primio je 66 studenata od mogućih 130, a 64 mjesta ostala su upražnjena.

Odjel za elektrotehniku i računarstvo upisala su 33 studenta od mogućih 86, a 53 mjesta su prazna.

Odjel za akvakulturu na koji se moglo upisati 28, upisala su tek tri studenta, a restauracija koja je prošle godine imala 3, ove godine ima čak 10 od ukupno mogućih 20 studenata.

Studij Povijest Jadrana i Mediterana od mogućih 25, upisalo je 16 studenata.


K. FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube