KULTURA
02.10.2019 u 11:19

Predstavljena zbirka pjesama u prozi Lucije Kovačević ‘’Zahvaćenost životom’’

Predstavljanje knjige Lucije Kovačević ‘’Zahvaćenost životom’’ održalo se 1. listopada u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. U predstavljanju su, uz autoricu, sudjelovali i predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. Milan Perić, urednica knjige docentica na Sveučilištu u Dubrovniku dr. sc. Katja Bakija, mag. educ. kroat. Nikolina Kuraica, a stihove je čitala dipl. oec. Marija Zdrilić. Glazbom su događaj uveličali prof. Jakov Kakarigi i prof. Dubravka Kakarigi.


komentara  0

Ovo je autoričina druga knjiga, a izdalo ju je Hrvatsko kulturno društvo Napredak. Prva je zbirka pjesama ‘’Trenuci neprolaženja’’ objavljena 2016. u  izdanju Društva dubrovačkih pisaca.

Ispred Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Milan Perić izrazio je ‘’posebnu čast’’ biti večeras ovdje, posebno kad se radi o novoj knjizi Lucije Kovačević.  Istaknuo je kako bi ovu knjigu preporučio mladima koji danas stalno nešto ‘’traže po internetu’’, a ‘’knjiga je knjiga – kad se napiše ona ostaje’’.

Nikolina Kuraica objasnila je kako ova zbirka sadrži i poeziju i prozu u pedesetak dužih i kraćih pjesničkih oblika. Teme su ljubav, obitelj, vjera, uspomene i Konavle koje se provlače kroz svaki tekst
- Svojom raznolikošću tema, motiva i oblika tekstovi tvore savršenu cjelinu – rekla je Kuraica.

Urednica knjige Katja Bakija, koja je i dala ime zbirci, istaknula je kako se ovdje radi o pjesmama u prozi.

- Ono što je mene u prvom susretu s autoricom i njenim tekstovima odmah osvojilo i privuklo je ta temeljna privlačna snaga. Bilo da je pisanje u poeziji ili prozi, prisutan je taj snažan, gotovo zarazan optimizam koji zrači i isijava iz svega što ova autorica stvara. Tematski dijapazon njenih priča i pjesama  pokriva čitav jedan bogato i sretno proživljen život usprkos neprežaljenom gubitku majke koju nikad nije upoznala. Ipak sve što je ova autorica napisala pohvala je životu … - rezimirala je Bakija.

Autorica Lucija Kovačević zahvalila je svima na dolasku.

- Doživljavam se veoma mladom, puna sam poleta razigranosti i te neke čudesne slobode koja me čini slobodnom za pozitivno. Obje moje knjige me čine zadovoljnom, i raduje me kada pišem i čitam napisano – rekla je Kovačević, dodavši kako ‘’u nekim danima bude prisutna patnja, ali kratko traje’’ jer ona zna da je prolazna.

Nakon promocije uslijedio je tratamenat u prizemlju Narodne knjižnice.
 

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube