VIJESTI
03.10.2019 u 21:34

Šuica odgovorila na pitanje o imovini - Dat ću sve od sebe da pomognem siromašnima

 Dubravka Šuica je počela sa svojim 15-minutnim izlaganjem pred Europskim parlamentom obrazlažući svoju agendu kao potpredsjednice Europske komisije. Predstavnici Odbora za ustav EP postavljali su joj pitanja o demografiji, demokraciji, LTGB pravima, pravima žena...Šuica nije izbjegla pitanje o podrijetlu imovine, koje joj je postavio M.Sonneborn.


komentara  2

"Europski parlament je za mene kao dom. Prije 6 godina zam izabrana u prvoj hrvatskoj delegaciji nakon našeg pristupanja i bila mi je čast biti reizabranom još dva puta. Privilegija je biti ovdje danas i još je veća čast tražiti vaše povjerenje za mjesto koje se tiče toliko stvari koje smo spomenuli. Kako dati ljudima da odlučuju o budućnosti, kako graditi povjerenje između nepovezanih i kako pomoći onima koji su povezani tranzicijama kroz koje prolazimo", rekla je Šuica u uvodu.

M.Sonneborn je postavio pitanje o siromaštvu i siromašnim građanima.

“Vi ste prije 20 godina bili učiteljica sa stanom od 60 kvadrata, a sada vam ide jako dobro. Imate automobile, puno rezidencija, hoćete li tim metodama pomoći i siromašnim građanima”, pitao je.

Iako je Tajani rekao da je takvo pitanje zabranjeno jer nije u predmetu rasprave, Šuica je rekla kako će odgovoriti.

"Ne govorite o činjenicama. Inspirirani ste nekim člancima koji nisu istiniti. Dat ću sve od sebe da ovaj portfolio napravim uspješnim. Kada govorite o meni otprije 20 godina, to nije istina. Neću u detalje, ali to nije unutar ovog doma, prije 20 godina sam živjela sa svojim suprugom u našem obiteljskom domu, koji je pomorski kapetan.

On je zarađivao pristojnu plaću. Ako vas zanima, moja imovinska kartica je uvijek bila dostupna u svakoj instituciji u kojoj sam radila. Što god ste htjeli bilo je jasno, dostupno i po pravilima i po žrtvi naše obitelji. Ne možete zamisliti kako je to biti pomorski kapetan. Sve je korektno i prema pravilima. Dat ću sve od sebe da pomognem siromašnima i onima kojima je to potrebno i mislim da će pet godina biti dovoljno za to", odgovorila je Dubravka Šuica.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube