VIJESTI
08.10.2019 u 13:18

Župan i načelnik Lasić uputili čestitke povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske

Hrvatska danas slavi Dan neovisnosti s uspomenom na 8. listopada 1991. godine kada je Sabor Republike Hrvatske jednoglasno odlučio raskinuti sve državnopravne veze sa SFRJ. Načelnik Općine Konavle Božo Lasić ovom prilikom uputio je čestitku, kao i župan Nikola Dobroslavić.


komentara  0

- Prije 28 godina donesena je odluka koja je stavila ‘točku na i’ na nešto što su hrvatski sinovi i kćeri već mjesecima sanjali – slobodu. Taj formalni trenutak Konavle su dočekale pod agresijom, a samostalnost je bila gorkog okusa i gotovo nedostižna. No nikada se nismo predali, nikada nismo odustali. Jedan je dom i on se ne napušta. Dom se brani svim srcem čak i kada ga nemaš braniti čime, čak i kada se sve čini izgubljeno. Zahvaljujući srčanosti i hrabrosti naših branitelja danas možemo uživati plodove njihove žrtve. To nikada ne smijemo i ne možemo zabraviti - kazao je Božo Lasić.

Čestitka župana Nikole Dobroslavića:

”Prošlo je 28 godina od dana kada je Hrvatski sabor odlučio raskinuti sve državnopravne sveze na temelju kojih je Hrvatska zajedno s ostalim republikama i pokrajinama tvorila dotadašnju SFRJ.
Takva odluka bila je potvrda Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske od 25. lipnja, te je Hrvatska postala slobodna i neovisna država.

Nažalost, agresor je imao drugih planova te je na putu hrvatskoj slobodi stajala velika žrtva. Izgubljeni životi, uništeno kulturno blago, ožiljci koji još uvijek zacjeljuju. Sve to bilo je potrebno da dobijemo osnovno ljudsko pravo – slobodu. Zbog svega toga i na današnji dan budimo zahvalni svima onima koji su stali na branik Domovine, svima koji su nam omogućili da gradimo bolju budućnost. Nažalost, mnogi od njih danas nisu s nama. Neka im je laka hrvatska zemlja.”


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube