LIFESTYLE
08.10.2019 u 12:04

NAJSIGURNIJI AUTOMOBIL na svijetu stigao u Gruž - danas i sutra moguća probna vožnja Volvo modela!

Serija događanja Freedom to move pokazala se vrlo uspješnom putujući kroz sedam država Adria regije. Od travnja do studenog ove godine karavana pod nazivom Freedom to move zaustavlja se u mjestima gdje inače nema mogućnosti probnih vožnji ili informiranja o Volvo vozilima. Razlog tomu leži u svijesti kako se ova iznimna skandinavska vozila, koja su sinonim za sigurnost,  trebaju približiti svim vozačima i zaljubljenicima u ova vozila. Neka od vozila jutros su isprobali i Dubrovčani i oduševili se Volvom. Ukoliko vas zanima neki od najnovijih Volvo modela još uvijek ih stignete isprobati, jer su u gruškoj Luci danas i sutra.


komentara  0

Sve što Volvo Cars stvara, stvara misleći na ljude i njihovu sigurnost. Cjelokupna filozofija brenda sadržana je u jednoj švedskoj riječi – omtanke. Omtanke je pojam koji označava brigu za druge te ponovno promišljanje. Briga za ljude prepoznata je u stalnom radu na sigurnosnim inovacijama.

Volvo Cars desetljećima radi na sigurnosti vozila kako bi učinili vozila sigurnijim za sve. Prvi put predstavljen u automobilima Volvo 1959. godine, procjenjuje se kako je sigurnosni pojas s tri pričvrsne točke na globalnoj razini sačuvao više od milijun života, i to ne samo u Volvo, već i u ostalim automobilima, zahvaljujući odluci da se to otkriće podijeli s drugima radi unaprjeđenja prometne sigurnosti. Od tada je društveni napredak uvijek imao prednost u odnosu na isključivu financijsku dobit u tvrtki Volvo Cars.

U okviru obilježavanja te prekretnice i s ciljem isticanja činjenice kako tradicija dijeljenja premašuje patente i fizičke proizvode, Volvo Cars pokrenuo je projekt E.V.A. Inicijativa E.V.A. utjelovljuje i obilježava šezdeset godina razmjene istraživanja s područja automobilske sigurnosti s preostalim svijetom i ujedno postavlja temeljno pitanje nejednakosti u smislu razvoja sigurnosti u vozilima. Naime na osnovi podataka vlastitih istraživanja dokazali su kako su žene sklonije ozljedama prilikom prometnih nesreća zbog razlike u anatomiji.

Dokaz o vrhunskim rezultatima sigurnosti brojne su nagrade koje je serija XC vozila osvojila. Tako je XC60 proglašen najsigurnijim automobilom na svijetu i Svjetskim automobilom godine 2018., XC40 prvi je kompaktni SUV s osvojenim naslovom Europskog automobila godine, a XC90 najnagrađivaniji je premium SUV.

Osim nagrađene XC serije, na svim Volvo događanjima, a tako i u Dubrovniku, moguće je na probnim vožnjama isprobati i druge Volvo modele, među kojima se posebno ističe nova sportska limuzina S60.


sponzorirani članakFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube